Două alimente preferate de toți românii provoacă boli grave. Le consumă în fiecare weekend, fără să știe pericolul la care se expun

Două alimente preferate de toți românii provoacă boli grave. Le consumă în fiecare weekend, fără să știe pericolul la care se expun
Două alimente preferate de toți românii provoacă boli grave. Le consumă în fiecare weekend, fără să știe pericolul la care se expun

În ziua de azi, devine din ce în ce mai greu să găsești alimente care să nu îți dăuneze grav sănătății. Medici nutriționiștri trag însă un semnal de alarmă în legătură cu două alimente preferate de toți românii, care – spun ei – ar provoca boli grave.

În majoritatea alimentelor pe care le găsești la raft sunt diverse produse chimicale adăugate, fie pentru a da un gust intens, fie pentru o conservare de foarte lungă durată. Dar, în timp, acestea ajung să îți afecteze grav organismul.

Două alimente preferate de toți românii provoacă boli grave

Alimentele despre care medicii nutriționiști trag un semnal de alarmă sunt cele pe care le consumă românii, în fiecare weekend. Este vorba de carnea roșie, la grătar, și alcoolul, după cum spune Mirela Tache.

Mirela Tache este expert în boli metabolice și nutriție. Aceasta susține că grăsimile saturate din carnea roșie – fie de porc, fie de vită – sunt cancerigene. Mai ales dacă le prepari pe grătar. În combinație cu orice fel de alcool, devin alimente nocive pentru organism și pot cauza, în timp, boli grave. Și, de ce să nu recunoaștem, aceste două alimente sunt preferate de toți românii care, aproape în fiecare weekend, fac grătar.

Felii de carne pe grătar
Cum se pregătește carnea pentru grătar. Trei trucuri pe care nu mulți le știu.

Pericolul din carnea roșie la grătar și alcool

”Grăsimile saturate care sunt asociate cărnii roșii, fie de porc sau de vită au un potențial carcinogen, de inducere a cancerului. Modul de preparare al unor anumite alimente pot să ducă la cancer.

Prin procesul de preparare la grătar a cărnii roșii, mai ales a celeia care este însoțită de grăsime, se produc niște substanțe dăunătoare cu efect mutagen asupra genelor. Prepararea la cuptor este cea mai sănătoasă. Prepararea cărnii de pui pe gril este mai benefică decât cea de porc, care are grăsime.

Nitrații, substanțele care au rol de conservare în alimentele procesate și dau culoarea roz mezelurilor, favorizează și ele apariția cancerului. Alimentele afumate sunt de asemenea dăunătoare. Nitrații sunt aduși în organism și pe bază de plante sau în apa potabilă, cei care beau apă din fântână.

Sunt persoane care consumă aproape zilnic carne roșie și aproape în exclusivitate. Aceste persoane sunt în pericol de a se îmbolnăvi” a explicat medicul nutriționist Mirela Tache, la Antena3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI