Acordul secret care nu s-a respectat. Ce s-a întâmplat între Ludovic Orban și Florin Cîțu

Acordul secret care nu s-a respectat. Ce s-a întâmplat între Ludovic Orban și Florin Cîțu
Acordul secret care nu s-a respectat. Ce s-a întâmplat între Ludovic Orban și Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu nu și-a respectat partea lui de înțelegere în acordul pe care l-a făcut cu Ludovic Orban.

Acordul secret care nu s-a respectat. Ce s-a întâmplat între Ludovic Orban și Florin Cîțu

Liderul PNL a declarat că a avut o înțelegere cu Florin Cîțu, pe care acesta nu a mai onorat-o.

Ludovic Orban spune că premierul i-a promis că nu va candida la șefia partidului. Florin Cîțu nu s-a ținut de cuvânt.

„Eu am avut o înţelegere cu premierul Cîţu. Dacă neagă existenţa acestei înţelegeri, înseamnă că nu e om serios. Înţelegere legată de faptul că nu va candida şi mă va sprijini pe mine la preşedintele Partidului Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu m-a anunţat. Nu m-a sunat el să-mi spună că o să candideze. Eu am aflat de la mai mulţi preşedinţi care au fost contactaţi fie de Florin Cîţu direct, fie de alţi reprezentanţi (…)

m-au sunat şi mi-au spus că au fost invitaţi de Florin Cîţu la lansarea candidaturii la preşedinte şi atunci l-am sunat eu pe Florin şi Florin mi-a recunoscut că îşi depune candidatura. Are dreptul statutar să candideze”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a s-a înscris în cursa pentru șefia partidului, cu toate că făcuse anterior o înțelegere cu Ludovic Orban.

Aparent, Florin Cîțu a uitat complet de promisiune și și-a înaintat candidatura pentru a fi următorul președinte PNL.

„Mulţi din cei care astăzi îşi clamează susţinerea pentru Cîţu, de fapt nu-l consideră capabil să conducă un partid. De fapt, o fac din cu totul alte motive decât dorinţa de a lua o decizie care să facă bine PNL. Eu cred că noi trebuie să rămânem în ochii opiniei publice aşa cum ne-au perceput şi trebuie să ne perceapă.

Ludovic Orban, dezamăgit de Florin Cîțu

Liberalii sunt oameni de onoare, liberalii sunt oameni de cuvânt, liberalii sunt oameni care nu-şi schimbă opiniile de la o zi la alta, liberalii sunt oameni care au o credinţă puternică şi care acţionează în baza unor principii,

a unor valori, a unor obiective bine fundamentate, nicidecum în baza unor oportunităţi individuale de moment sau în baza unor presiuni care sunt exercitate din exteriorul PNL”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu m-am aşteptat ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL. Toate discuţiile pe care le-am avut cu el nu puteau să mă conducă la această concluzie.

De asemenea, nu m-am aşteptat ca oameni care au fost în echipa de conducere a PNL şi au încercat să îşi pună cununa cu lauri pe cap la fiecare victorie a PNL din ultimii patru ani de zile, acuma să spună că preşedintele nu a avut nicio legătură cu victoriile respective, că preşedintele nu mai e bun…, a spus liderul liberal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI