Donald Tusk, mesaj important pentru Ludovic Orban. Ce i-a transmis, în română, noului premier al țării

Donald Tusk, mesaj important pentru Ludovic Orban. Ce i-a transmis, în română, noului premier al țării

Donald Tusk i-a transmis un mesaj cât se poate de important premierului proaspăt învestit, Ludovic Orban. Oficialul de la Bruxelles a dorit să își arate sprijinul pentru țara noastră, iar adresele au venit în mod surprinzător, marți. Totul după ce Guvernul Orban a trecut în plenul Parlamentului, cu 240 de voturi „pentru”.

Donald Tusk, mesaj important pentru Ludovic Orban

Donald Tusk, mesaj important pentru Ludovic Orban. Ce i-a transmis, în română, noului premier al țării
Numirea lui Ludovic Orban în funcția de premier, privită cu ochi buni de către oficialii de la Bruxelles

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a transmis marți un mesaj plin de semnificație. Oficialul a dorit să marcheze învestirea Guvernului Orban, după votul de ieri, din Parlament, iar astfel că i-a transmis lui Ludovic Orban o adresare foarte specială. Donald Tusk a scris pe contul său de Twitter un mesaj chiar în limba română, prin care a dorit să îl felicite pe premierul Orban. De asemenea, i-a trimis și o scrisoare noului prim-ministru, în care i-a transmis „Mult succes!”.

Donald Tusk i-a transmis în română un mesaj oficial, odată cu învestirea cabinetului Orban. Noul Executiv a fost numit luni, după un vot secret, exprimat prin bile, și care a avut loc în Parlament. Mai mult, ceremonia de oficializare a noului guvern a avut loc aseară, la Palatul Victoria, în prezența președintelui Klaus Iohannis, potrivit Digi24. În zilele de marți și miercuri, noii miniștri urmează să își preia portofoliile.

„Îl felicit pe Ludovic Orban pentru numirea sa ca Prim Ministru al Romȃniei. Contez pe rolul pozitiv al guvernului său în sprijinul interesului şi unităţii europene.”, a fost mesajul din partea lui Donald Tusk.

Reacțiile presei străine, la numirea lui Ludovic Orban

„România: Guvernul minoritar liberal, învestit de Parlament”, a titrat cotidianul francez Le Figaro.

„România: Guvernul minoritar liberal, aprobat de Parlament”. „Guvernul minoritar român prezentat de liberalul Ludovic Orban a obţinut luni încrederea Parlamentului, punând capăt unei crize politice care întârzia formarea noii Comisii Europene”, a transmis Agenţia France-Presse şi site-ul Atlantico.fr.

„Guvernul minoritar de centru al premierului român desemnat Ludovic Orban a obţinut votul de încredere al Parlamentului, îmbunătăţind perspectivele depăşirii vidului politic de la Bucureşti şi din Uniunea Europeană”, a scris și agenţia de presă Reuters.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI