Donald Trump, testat pentru a doua oară. Ce au descoperit medicii despre starea lui de sănătate

Donald Trump, testat pentru a doua oară. Sursa foto: vox.com

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a anunţat că şi-a făcut cel de-al doilea test împotriva coronavirusului şi că acesta a ieşit negativ. Testul care a arătat că preşedintele SUA nu a fost infectat cu noul virus a durat doar 15 minute.

Donald Trump, testat pentru a doua oară. Ce au descoperit medicii despre starea lui de sănătate

Donald Trump, preşedintele SUA a anunţat că nu este infectat cu coronavirus după ce i s-a făcut un al doilea test împotriva virusului ucigaş scrie agerpres.ro. Rezultatul preşedintelui american a fost gata în 15 minute, lucru care la- încântat pe primul om al SUA.

Cred că l-am făcut chiar din curiozitate să văd cât de repede funcţionează”, a declarat Donald Trump.

Donald Trump, testat pentru a doua oară
Donald Trump, testat pentru a doua oară. Sursa foto: tbs.com

Preşedintele Donald Trump, în cadrul informării de presă zilnice de la Casa Albă, a anunţat planurile de operaţionalizare, de către personalul militar şi federal, a unui spital de campanie în cadrul Javits Center din New York pentru a ajuta oraşul să facă faţă fluxului de pacienţi.

Oraşul New York a devenit epicentrul epidemiei noului virus din SUA. Aici, autorităţile medicale au depistat nu mai puţin de 90.000 de persoane infectate. Jared Kushner, consilier prezidenţial, membru al grupului de lucru pentru coronavirus, a spus că executivul va trimite sistemului sanitar din New York măşti de protecţie N-95. Astfel, cadrele medicale vor putea să facă faţa situaţiei în luna ce urmează.

Donald Trump, care iniţial a bagatelizat ameninţarea pe care o reprezintă noul virus, a invocat Defense Production Act din perioada războiului din Coreea. Astfel, a cerut companiilor să producă ventilatoare, aparate esenţiale pentru menţinerea în viaţă a pacienţilor contaminaţi şi care se confruntă cu probleme grave respiratorii.

Preşedintele SUA a mai spus că a folosit legislaţia pentru a solicita companiei General Motors să producă mai multe măşti de protecţie model N-95.

Avem peste 100.000 (ventilatoare) care se produc chiar acum sau a căror producţie va porni în curând”, a mai spus Donald Trump. De asemenea, preşedintele SUA a menţionat despre recenta conversaţie pe care a avut-o cu directorul general al General Motors, Mary Barra, care i-a precizat că producţia de ventilatoare va începe în scurt timp.

Pe de altă parte, Sean Conley, medicul preşedintelui american, a anunţat într-o informare publicată de Casa Albă că Donald Trump a fost supus unui nou test creat de Laboratoarele Abbott, al cărui rezultat este gata în doar 15 minute. „Este sănătos şi fără simptome”, a precizat scrisoarea medicului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI