Donald Trump, decizie istorică. Americanii se retrag după 72 de ani. Asta poate schimba soarta lumii

Donald Trump, decizie istorică. Americanii se retrag după 72 de ani. Asta poate schimba soarta lumii
Donald Trump, decizie istorică. Americanii se retrag după 72 de ani

Administrația Donald Trump a notificat Congresul și Organizația Națiunilor Unite cu privire la decizia retragerii Statelor Unite din Organizația Mondială a Sănătății, spun mai mulți oficiali din interioriul administrației. În perioada pandemiei, președintele american a acuzat ineficiența OMS în gestionarea crizei sanitare. Mai multe detalii, în continuare.

Decizie categorică. SUA se retrag din OMS

Marți, Administrația Donald Trump a înștiințat oficial Congresul american şi Naţiunile Unite că SUA au demarat procedurile pentru retragerea din Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Congresul SUA a primit înştiinţarea că preşedintele a retras oficial Statele Unite din OMS în mijlocul unei pandemii“, este mesajul transmis pe Twitter de senatorul democrat, Robert Menendez, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului SUA.

Senatorul a mai spus că: „dacă numesc reacţia lui Donald Trump la COVID-19 haotică şi incoerentă nu se face dreptate. Actuala decizie nu va proteja vieţi americane ori interese, îi lasă pe americani bolnavi, iar America rămâne singură“.

Donald Trump acuză ineficiența Organizației

Tot marți, OMS  a transmis că „apar dovezi“ privind răspândirea pe calea aerului a virusului temut, după ce un grup ce oameni de ştiinţă au cerut organizaţiei să îşi actualizeze recomandările referitoare la modul în care se transmite boala.

„Posibilitatea transmiterii pe calea aerului, în spaţii publice, mai ales în condiţii specifice, aglomeraţie, spaţii închise, locaţii slab ventilate, care au fost descrise, nu pot fi excluse. Cu toate acestea, trebuie strânse dovezi şi interpretate şi vom continua să sprijinim acest lucru“, a declarat Benedetta Allegranzi.

Anterior, reprezentanții Organizației spuneau că virusul care provoacă boala COVID-19 se răspândeşte în primul rând prin picăturile expulzate din nas şi gură de o persoană infectată.

Retragerea Statelor Unite din OMS va intra în vigoare din 6 iulie 2021, la un an după notificarea oficială. Țara condusă de Trump este unul dintre membrii fondatori ai Organizației Mondiale a Sănătății și cel mai mare contribuabil la bugetul organizației.

„Dat fiind că au eşuat în efectuarea reformelor cerute şi foarte mult necesare, vom încheia astăzi relaţia noastră cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona fondurile spre alte nevoi de sănătate mondiale, care le merită“, declara Donald Trump.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI