Donald Trump, campanie mascată din România. Facebook a luat decizia radicală înainte de alegerile din SUA

Donald Trump, campanie mascată din România. Facebook a luat decizia radicală înainte de alegerile din SUA
Donald Trump, campanie mascată din România

Facebook a eliminat o întreagă rețea de conturi care îi făceau campanie mascată președintelui Donald Trump, de pe teritoriul României. Ce erau publicate pe conturile cu procina aflați în rândurile următoare.

Conturi pro-Trump, eliminate de Facebook

Compania Facebook a anunțat joi că a decis să elimine mai multe conturi în luna iulie, întrucât acestea promovau, din România, campania pentru realegerea președintelui american, Donald Trump.

„Am eliminat 35 de conturi de Facebook, 3 pagini şi 88 de conturi pe Instagram. Această activitate a fost iniţiată în România şi s-a concentrat asupra SUA. Am găsit această reţea în cadrul investigaţiei noastre cu privire la un comportament neautentic coordonat înainte de alegerile din 2020 din SUA“, notează Facebook pe site-ul său.

Pe conturile respective erau postate fotografii și mesaje de susținere a liderului american din partea conservatorilor, negrilor americani, al creştinilor şi adepţilor grupării QAnon, care răspândeşte teorii ale conspiraţiei.

Rețeaua nu avea însă o acoperire mare, fiind doar 1.600 de persoane care urmăreau aceste conturi de Facebook şi 7.200 de urmăritori ai conturilor pe Instagram.

„Nu am găsit nicio dovadă a motivaţiilor lor, financiare sau de alt fel“, a declarat Nathaniel Gleicher, directorul pentru reglementări în domeniul securităţii cibernetice al Facebook.

Luna trecută, cele două platforme au eliminat, în total, peste 1.000 de conturi identificate drept „neautentice“ prin comportamentul lor menit să înșele publicul.

Președintele american, abuzat în copilărie de propriul tată

Donald Trump s-a născut pe 14 iunie, 1946, și a crescut în Queens, un cartier din New York. Într-un volum publicat luna trecută, nepoata sa notează că personalitatea actualului președinte american a fost modelată de tatăl sociopat al acestuia. Ea spune că acțiunile politice controversate și comportamentul dur și grobian fac din Trump studiul de caz perfect pentru orice facultate de psihologie din lume.

În cartea intitulată sugestiv „Too Much and Never Enough: How My Family Created The World’s Most Dangerous Man“, autoarea Mary Trump face o mărturie șocantă. Ea susține că familia lui Donald a creat cel mai periculos om din lume.

Totodată, nepoata lui Trump mai scrie că el a fost victima tatălui său care l-a crescut în teroare și l-a supus unor privațiuni ce l-au marcat pe viață.

Urmăriți Playtech.ro și pe