Donald Trump, ales de Dumnezeu: Ce afirmații ”curajoase” a mai făcut Sarah Sanders

Donald Trump, ales de Dumnezeu: Ce afirmații ”curajoase” a mai făcut Sarah Sanders

Poziția de președinte a  Statelor Unite ale Americii implică un volum semnificativ de efort și presiune psihologică. Gradul de rezistență al lui Donald Trump pe acest post ar putea veni însă de la Dumnezeu, dacă o crezi pe Sanders.

Politicienii și-au folosit deseori apartenența religioasă și afinitățile creștinești pentru a aduna câteva voturi la alegeri. Dacă îți propui să ocupi un post important în baza votului public, ești aproape inconștient să nu apelezi la coarda sensibilă a electoratului. Să te arunci însă să afirmi că Dumnezeu te-a ales președinte, pare totuși o afirmație exagerată după orice standard. Purtătoarea de cuvânt a lui Trump este însă de altă părere.

La aproximativ doi ani de la alegeri, Donald Trump se află în plină campanie electorală pentru al doilea mandat. Iar când nu ajunge la mitinguri, își trimite ”soldații” săi fideli pentru a-i reprezenta interesele. Aceasta a fost și motivația din spatele interviului acordat de Sarah Sanders postului creștin de televiziune CBN News.

Chiar și în acele circumstanțe însă, afirmațiile la care ”s-a aruncat” purtătoarea de cuvânt par un pic ciudate. „Cred că Dumnezeu ne cheamă pe toţi să ocupăm roluri diferite la momente diferite”, a declarat ea la postul creştin de televiziune CBN News. „Cred că el a vrut ca Donald Trump să devină preşedinte şi este motivul pentru care se află aici”, a continuat Sanders.

Ca un scurt context pentru motivația din spatele acelor afirmații, Sarah Sanders a fost din totdeauna o persoană religioasă, crescută după principii creștinești batiste. Pe lângă faptul că a fost guvernatorul statului Arkansas, tătăl ei a fost un pastor baptist. Este vorba de Mike Huckabee.

Sarah Sanders are acum 37 de ani și este purtătoarea de cuvânt a lui Trump din iulie 2017. Religia ocupă un rol atât de important în viața ei, încât a apelat deseori la referințe religoase în conferințele de presă susținute la Casa Albă. Întrebată la începutul mandatului lui Donald Trump despre comportamentul şi limbajul acestuia, ea a răspuns: „În calitate de credincioasă, cred că avem un singur model, iar când mi se pune această întrebare, spun că este Dumnezeu”.