08 oct. 2021 | 17:00

Dominic Fritz a devenit tată. Ce nume inedit a primit fiica lui

Știri Locale
Dominic Fritz a devenit tată. Ce nume inedit a primit fiica lui
Primarul Timișoarei căsătorit și proaspăt tătic

Experimentatul politician și edil al orațului de pe Bega, Dominic Fritz este un bărbat mai fericit. Soția sa Yiran Lin de origine asiatică, i-a adus pe lume o fetiță. Anunțul fericitului moment l-a făcut chiar primarul de 38 de ani al Timișoarei. Dominic Fritz este de anul trecut noul primar al frumosului oraș de pe malul râului Bega.

Dominic Fritz, de la cabinetul prezidențial la primăria Tmișoara

Deși foarte tânăr, Dominic Fritz, de origine german get-beget, are o experiență politică importantă, pentru vârsta sa. Cel mai important moment al carierei sale politice a fost între 2016-2019, când a devenit șeful cabinetului fostului președinte german Horst Kohler. A intrat în politică, relativ timpuriu, după cum povestea chiar el, pe vremea când era copil. Dominic Fritz provine dintr-o familie de nemți cu opt frați, și încă de mic a intrat în tainele  politicii.

„Am devenit politician fără să-mi dau seama: fiind al treilea copil într-o familie cu 8 fraţi, copilăria mea a fost o negociere constantă între nevoile personale ale fiecăruia şi obiectivele micii comunităţi din care făceam parte – familia mea.

Am învăţat să spun ceea ce cred, să caut aliați pentru ideile mele și să respect, cam greu, ce-i drept, faptul că nu totul merge după capul meu”, a povestit edilul.

Șeful de cabinet al fostului președinte al Germaniei, Horst Köhler

După o perioadă în care a activat în diferite ONG-uri, care l-au și adus pe meleaguri românești, Dominic Fritz intră în politica mare, după ce devine mebru al Partidului Verzilor și conduce campania alegerilor lcoale în Frankfurt am Main. Fiind foarte bine văzut de colegii de partid, este propulsat în 2016 în funcția de șef de cabinet.

„Am lucrat peste 10 ani în administrația publică germană înainte să fac pasul în politica locală din Timișoara. După studii de științe politice și administrative în Germania, Franța și Anglia, am acceptat un post de consilier în cadrul Agenției Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ) în 2009.

Între 2016-2019 am fost șeful de cabinet al fostului președinte al Germaniei, Horst Köhler, la Berlin. În acest post, am colaborat cu multe instituții și autorități naționale și internaționale precum Națiunile Unite, Banca Africană de Dezvoltare sau Ministerul Afacerilor Externe din Germania.”, spune noul primar al Timișoarei.

În tot acest timp s-a ocupat și de diferitele campanii de într-ajutorare în România, învățând foarte bine limba. După retragerea din funcția de șef de cabinet se mută în România intrând în rândurile USR PLUS, iar anul trecut candidează împotriva lui PNL-istului Nicolae Robu, câștigând mandatul de primar al Timișoarei.

Primarul Timișoara căsătorit și proaspăt tătic

Deși vizibil ca politician, viața sa privată a încercat să o țină departe de ochii presei. La momentul candidaturii la primăria Timișoara se știa că ar avea o relație stabilă de ceva ani, cu o tânără de origine asiatică, diplomat în cadrul ONU. Despre numele iubitei lui Dominic Fritz s-a aflat de-abia anul acesta, mai exact în august când cei doi au decis să se căsătorească.

Iată că la trei luni de la primul moment fericit din viața lui Dominic Fritz și al proaspetei sale soții, Yiran Lin, astăz a mai venit un alt moment la fel de important. Yiran Lin a născut o fetiță, căreia cei doi i-au pus numele Maya Luming Lin, fericitul moment fiind anunțat de Dominic Fritz pe contul său de Facebook.

„În vremuri de pericol o vulnerabilă minune … Bine ai venit, mica noastră timișoreancă! Ce responsabilitate pentru noi să-ți croim un oraș, o țară, o Europă în care să-ți poți atinge potențialul. Maya Luming Lin, *8.10.2021, Timișoara.”, scrie Dominic Fritz pe Facebook.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Zona din România unde ustură ca să parchezi. Prețurile au luat-o razna
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
Sumele vor fi virate pe carduri în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2024. S-a autorizat plata în avans
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
CU CÂT se VINDE o BANCNOTĂ de 20 de LEI! UNII se ÎMBOGĂȚESC dacă o GĂSESC
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro