Este doliu uriaș în muzica românească, după cum a anunțat și fiul celebrului poet Adrina Păunescu, Andrei. Conform acestuia, s-a stins din viață, la 74 de ani, cel pe care românii îl știau sub numele de George Nicolescu, solistul născut orb, dar cu o voce deosebită.
Pentru generațiile care au crescut cu muzica ușoară românească, numele regretatului artist George Nicolescu este legat de cel puțin două piese muzicale, piese „Eternitate” şi „Mai avem nevoie şi de iarbă”.
Din păcate, astăzi George Nicolescu a plecat în „Eternitate”, la vârsta de 74 de ani. Printre cei care au anunțat decesul artistului se numără și fiul marelui poet Adrian Păunescu, Andrei, care a scris în urmă cu jumăate de oră pe Facebook:
„S-a stins GEORGE NICOLESCU. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea.
Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. „Viața noastră unde e, viața noastră ce-ați făcut cu ea?”
Familia acestuia, din păcate, nu se află în România, așa cum povestea în urmă cu ceva vreme chair atistul, declarând atunci pentru Libertatea.ro că ”Nu ştiu cum arată nepoţii mei, însă îi simt, le simt dragostea şi am putere să râd în continuare”.
Născut într-o zi de 12 martie a anului 1950, la Ploiești, George Nicolescu avea să dea piept cu viața greu, încă de la început. Venit dintr-o familie cu alte patru surori, artistul avea să se nască fără vedere, dar asta nu l-a împiedicat în a deveni un om, atât cât se poate, normal.
Avea să vină la București, unde termină școala special pentru pacienții cu ambiopie, api la Cluj făcând și gimnaziul și liceul. În timp ce se afla la Cluj, tânărul ambițios George Nicolescu avea să-și facă debutul muzical, la doar 20 de ani, în 1970.
Era prima sa colaborare cu compozitorul Geoerge Grigoriu, câștigând în acel an premiul întâi la festivalul „Tinerețe pe portativ”. Colaborarea sa cu celebrul compozitor avea să aducă în 1973, primul său șlagăr, „Eternitate”, precum și o altă celebră piesă „Mai avem nevoie şi de iarbă”.
Doi ani mai târziu avea să devină student al Universității București, la limbi romanice, secțiunea rămână-franceză, absolvind cursurile în 1976.
După terminarea studiilor, dar fără să renunțe la pasiunea pentru muzică, avea să devină profesor de franceză la un liceu special din Buzău, până în 1985, când devine solistul Casei de Cultură din Buzău.
Însă, în tot acest timp, Adrian Păunescu avea să-i acorde girul și va debuta în Cenaclul Flacăra în 1981, loc unde va cânta în toți anii în care cenaclul a funcționat.
Din păcate, vestea dispariției sale pune doliu uriaș în muzica românească, regretatul artist George Nicolescu, cu o poveste de viață impresionantă, plecând în eternatitate la vârsta de 74 de ani, dar rămân în urma sa toate albumele scoase, între 1974 și 2012, și aparițiile sale pe scenele României.
Dumnezeu Să-l Ierte!