Doliu uriaș în lumea muzicii internaționale. Rapperul american Coolio, cunoscut pentru hitul „Gangsta’s Paradise”, a murit la doar 59 de ani. Cum s-a produs tragedia

Doliu uriaș în lumea muzicii internaționale. Rapperul american Coolio, cunoscut pentru hitul „Gangsta’s Paradise”, a murit la doar 59 de ani. Cum s-a produs tragedia
Raperul Coolio și o prietenă

Dimineața de joi începe cu o veste tristă după ce fostul manager al vestitului cântăreț și producător de muzică rapp, Coolio, a anunțat decesul acestuia. Spre nefericirea familiei îndurerate și a fanilor, cântărețul cunoscut, în special, pentru hitul „Gangsta’s Paradise”, s-a stins din viață mult prea devreme, la doar 59 de ani, lăsând în spate o carieră strălucită căreia și-a dedicate o bună parte din viață.

Cum a murit rapperul Coolio

Anunțul morții sale a fost făcut de Jarez Posey, fostul său manager, care a transmis că muzicianul a fost găsit mort în Los Angeles, în casa unui bun prieten, în jurul orei locale 17:00. Acesta se afla în vizită și mersese până la baie.

Pentru că trecuse ceva timp fără să dea niciun semn, prietenul său s-a dus să verifice dacă totul este în regulă, însă, din păcate, acesta a făcut o descoperire tragică, după ce l-a văzut pe Coolio întins pe podea în stare inconștientă.

Deși nu este clar motivul decesului artistului, managerul său a declarat pentru TMZ că ar fi fost vorba de un stop cardiac. Surse din rândul forțelor de ordine, citate de sursa menționată, au transmis că, la fața locului nu s-au găsit urme de droguri sau alte semne că acesta ar fi consumat înainte substanțe interzise.

Trupul său neînsuflețit va fi supus cel mai probabil unei necropsii și unui test toxicologic, pentru a descoperi cauza exactă a decesului.

Când a cunoscut cântărețul succesul

Artistul, pe numele său real, Leon Ivey Jr, s-a născut pe 1 august 1963, și a fost cunoscut sub numele de scenă Coolio. Acesa şi-a început cariera în California la finele anilor ’80, însă a devenit cunoscut odată cu lansarea hitului „Gangsta’s Paradise” din 1995, care a apărut pe coloana sonoră a filmului „Rebellious Minds”. La scurt timp, melodia i-a adus un premiu Grammy anul următor pentru cea mai bună interpretare rap solo.

Artistul a fost nominalizat la alte cinci premii Grammy în timpul unei cariere începute la sfârșitul anilor 1980.

După ce hitul „Gangsta’s Paradise”, a atins un miliard de vizualizări pe YouTube, Coolie le-a mulțumit fanilor pentur toată susținerea și devotamentul.

„Vreau să mulțumesc tuturor pentru toți anii de dragoste și pentru că ați fost alături de mine. Sper că v-am ajutat să treceți cu bine atât prin momentele bune, cât și prin cele rele.”, a transmis la acea vreme artistul, într-un videoclip care marchează piatra de hotar, potrivit Billboard.

Urmărește una dintre piesele favorite ale românilor cântată de Coolio