S-a stins o adevărată legendă a României! Eugenia Șerbănescu, un artist desăvârşit, s-a stins din viață. Ea a fost prima femeie baterist din țara noastră, dar și din Europa. Eugenia Șerbănescu a devenit cunoscută prima dată ca și componentă a trupei Venus. Decesul artistei a fost anunțat chiar de familia sa.
A decedat Eugenia Șerbănescu, prima femeie baterist din România. Vreme de 35 de ani, ea a făcut parte din Orchestra de Cameră și cea Națională a Societății Române de Radiodifuziune.
„Soacra mea, un om remarcabil. De o sensibilitate aparte și inima întregii familii. Dumnezeu s-o odihnească! A murit Eugenia Șerbănescu, prima femeie baterist din România și din Europa.
Artist instrumentist de marcă, Eugenia Șerbănescu a făcut parte timp de peste 35 de ani din Orchestra de Cameră și cea Națională a Societății Române de Radiodifuziune. Cu aceste două orchestre a participat la zeci de turnee în străînăte în Europa și în Asia.
În anii 60′ -70′, Eugenia Șerbănescu a fost baterista trupei Venus, prima formațiune muzicală de femei din România și din Europa. Eugenia Șerbănescu, trecută în Eternitate în această dimineață, a fost un reper pentru mediul artistic profesionist”, a fost mesajul nurorii sale, de pe rețelele de socializare.
Prin anii 60′ -70′, Eugenia Șerbănescu a făcut parte din trupa Venus. De asemenea, artista a participat la zeci de turnee în Europa și în Asia, cu cele două orchestre.
În urmă cu ceva ani, Eugenia Șerbănescu povestea despre posibilitatea unei reîntâlniri pe scenă cu celebra trupă rock feminină, Venus.
„La granița anilor ’60 – ’70, la deja celebra Casă de Cultură a Studenților „Grigore Preoteasa” din București, una dintre cele mai interesante apariții beat, apoi pop-rock a constituit-o grupul feminin VENUS. Una dintre cele mai vechi formații feminine din lume (prima, se pare, din Europa, cu statut profesionist), trupa reunea studente la Conservator.
Prima componență le alătura pe Nicoleta Păun și Mihaela Surulescu (voce, chitară), Elvira Iancu (bas), Eugenia Tonescu (tobe). După doi ani, au apărut solista Liane Birnberg și Mariana Șoitu (claviaturi, instrumente de suflat).
A urmat o scindare în două formule (N respectiv L). VENUS N cânta, la jumătatea anilor ’70, cu performanta solistă Suzana Georgescu și un repertoriu înnoit stilistic de la R&B la hard-rock.
Formația s-a oprit prin 1977, când fetele au început să-și întemeieze familii. Suzana a continuat să cânte cu alte trupe cu firmă, pentru a se stabili în cele din urmă în Germania. Din 2000, revenirile în țară ale solistei au generat câteva revederi de suflet”, potrivit site-ului tvr3.tvr.ro