Doliu pentru Simona Halep. A murit în această dimineață, după ce a luat Covid-19

de: Andrei Simion
01 12. 2020

Cornel Idu, patronul uneia dintre cele mai importante firme de shipping din ţară, a murit marţi, la vârsta de 67 de ani, anunţă Cuget Liber. Acesta fusese infectat cu noul coronavirus, iar starea de sănătate i s-a înrăutăţit foarte repede. A făcut infarct în această dimineaţă, la Spitalul Judeţean Constanţa, unde fusese internat de urgenţă. Cornel Idu era un apropiat al Simonei Halep şi omul care a sprijinit-o pe sportivă în startul carierei. Un mare iubitor al tenisului, Idu a ajutat şi alţi sportivi importanţi ai României, precum Andrei Pavel şi Horia Tecău.

Simona Halep a jucat primele ei turnee chiar la clubul lui Cornel Idu din Mamaia

A fost cel care a pus bazele unuia dintre cele mai dotate centre de tenis din România, Tenis Club Idu, la Mamaia. Este locul unde Simona Halep a disputat şi primele turnee ale carierei. Cornel Idu era unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere de aproximativ 130 de milioane de euro, conform Forbes. Fost căpitan de navă, deținea, printre altele, „Idu Shipping and Services”, una dintre cele mai mari și mai profitabile afaceri în domeniul shippingului.

Simona Halep a reluat pregătirile pentru sezonul 2021, după ce a reușit să scape de infectarea cu noul coronavirus. Se anunță un start de an destul de dificil pentru sport, în condițiile în care pandemia nu a fost încă învinsă. Jucătoarea de pe locul 2 mondial a declarat luna trecută că nu va merge la Australian Open decât în anumite condiții. Iar cea mai importantă era să se poată antrena pe perioada celor două săptămâni de carantinare. În ultima vreme, Simona Halep „l-a bombardat” pe Cahill cu telefoane pentru a afla noutăți despre această decizie.

„Simona mă suna de trei săptămâni în continuu să mă întrebe dacă va trebui să stea în carantină în Australia”, povestea antrenorul Simonei în presa din Australia.

În cele din urmă, se pare că oficialii turneului de la Melbourne au primit o concesie importantă. Autoritățile sanitare din statul Victoria au fost de acord ca jucătorii care participă la Australian Open să se poată antrena. Astfel, pe perioada carantinării de 14 zile, aceștia vor avea voie să iasă din hotel. Dar exclusiv pentru a merge la antrenamente, la complexul stabilit de organizatori. Astfel că startul Australian Open s-ar putea amâna pentru 1 februarie.