Doliu în presa din România. Fostul jurnalist sportiv Constantin Alexe a murit

Constantin Alexe a murit!

Constantin Alexe s-a stins din viață! Asociația Presei Sportive a transmis un ultim mesaj pentru omul din spatele jurnalistului de excepție.

Constantin Alexe a murit

Constantin Alexe s-a născut pe data de 2 noiembrie a anului 1934, în Ploiești. Acesta a urmat cursurile Facultății de Ziaristică și a Facultății de Filosofie și Socilologie și s-a dovedit un real talent la începuturile afirmării sale în domeniu. Fostul jurnalist a făcut parte din echipele de copii și juniori ale Cluburile FC Ploiești, Metalul Plopeni, Voința și Unirea. În anul 1956, a jucat la selecționarea Armatei a II-a. Ani la rând s-a dovedit a fi un profesionist de execpție. Tehnicile sale de scris au fost de-a dreptul remarcabile, iar materalele dominate de ideea luptei pentru adevăr au pus amprenta asupra omului Constantin Alexe. Constantin Aexe a fost autorul de succes al unor lucrări de specialitate, împreună cu Tiberiu Stama: ”Sportul şcolar şi universitar din România” şi ”La izvoarele performanței”.

„Rând pe rând, jurnaliștii care au constituit generația de aur a ziarului “Sportul” și a presei sportive românești pleacă dintre noi. Pe 10 iunie 2019, ne-a părăsit și cunoscutul cronicar CONSTANTIN ALEXE. Dumnezeu să-l odihnească! Asociația Presei Sportive transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate”
Asociația Presei Sportive

Fostul jurnalist Constantin Alexe s-a stins din viață
Fostul jurnalist Constantin Alexe s-a stins din viață

Carieră

Constantin Alexe a scris la fostul Sportul Popular, fostul Sportul și actuala Gazeta Sporturilor preț de mai bine de 40 de ani, până în anul 1998, confrm realitateasportivă.net. După ce a încheiat colaborările, a mai scris la Loto Prono, până în 2003. El a fost primul ziarist care a reușit să îi ia un interviu celebrului jucător Nicolae Dobrin, cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. De asemenea, Alexe a avut o listă surprinzătoare cu nume mari ale fotbalului românesc și mondial, conform EVZ.ro: Ferenc Puskas, Iaşin, Mauro (căpitanul Braziliei din 1952, campioană mondială), Dobay, Bindea, Petchovschi, Ilie Oană, Bobby Robson, Ştefan Cârjan, Leonidas (goalgheterul CM din 1938), Angelo Niculescu sau Juao Havelange.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI