Doliu în muzica populară. Artistă celebră răpusă de Covid

Doliu în muzica populară. Artistă celebră răpusă de Covid
Tot mai mulți artiști români decedeați după infectarea cu covid

În ultimul an și jumătate, din cauza noului virus covid au încetat din viață nume importante din lumea artistică românească. Fie că vorbim de Nelu Bălășoiu, Cornelia Catanga, de Gabi Luncă, Nelu Ploieșteanu, liderul trupei Cargo, Adi Bărar sau Bogdan Stanoevici, toți au decedat ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Din păcate astăzi virusul a mai făcut o nouă victimă din lumea artiștilor de muzică populară, Viorica Gala Dumbravă.

Tot mai mulți artiști români decedeați după infectarea cu covid

În acest an și mai mult de jumătate, muzica populară, cea lăutărească, rockul sau teatrul românesc a avut parte de victimele sale, ca urmare a infectării cu covid. Primul care pierdea lupta cu infecția covid era Nelu Bălășoiu, cunoscut raposd popular. Ulterior au început să pice și alte nume celebre ca Nelu Ploieșteanu, Gabi Luncă sau Cornelia Catanga, doar ca să enumărăm câțiva din muzica popularăși lăutărească, care au decedat din cauza virusului covid.

O altă victimă covid, de data asta din teatrul românesc, a fost Bogdan Stanoevici, un aprig critic al acestei perioade. Actorul a murit după mai multe complicații cauzate tot de infecția cu covid. Același lucru, din păcate, s-a întâmplat și cu liderul celebrei trupe rock Cargo. Adi Bărar era internat de urgență cu covid, iar la câteva săptămâni avea să vină și vestea decesului acestuia.

Pandemia nu s-a terminat, iar potențiale victime din lumea artistică românească ar mai putea să apară. De altfel s-a și întâmplat, având în vedere vestea de astăzi.

Viorica Galan Dumbravă a decedat ca urmare a infectării

După ce în urmă cu 5 ani, celebrul rapsod Alexandru Dumbravă înceta din viață, Viorica Gala Dumbravă a trecut prin momente grele. Dar, cu toate astea, cu vocea sa inconfundabilă, și-a continuat menirea, aceea de a aduce un cântec popular în casele românilor. Din păcate, în urmă cu câteva zile, starea de sănătate a solistei s-a înrăutățit, fiind internată de urgență la spital la Botoșani. În urma testelor s-a constatat că era pozitivă la infecția cu covid. În aceste zile starea de sănătate i s-a agravat, iar în această dimineață a venit și vestea cumplită.

„Din păcate…a plecat dintre noi doamna Viorica Galan Dumbravă în lumea fără dor…în care s-a regăsit cu iubitul ei Alexandru Dumbravă”, a spus artistul Marius Zgâianu, care o considera un „om minunat, sincer, curat și bun”.

„Dumnezeu să o ierte. A fost o profesoară, o artistă care mi-a învățat nepoatele canto și au cântat împreună. Le-a dat cântecele și colindele. A fost un suflet minunat. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, spune Măriuca Trandafir.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI