Doliu în lumea artistică a României. Un mare actor s-a stins din viață

Doliu în lumea artistică a României. Un mare actor s-a stins din viață
Doliu în lumea artistică a României. Un mare actor s-a stins din viață

Actorul Gheorghe Dănilă a murit pe 1 martie 2021, la vârsta de 72 de ani. Problemele de sănătate l-au făcut să se retragă din activitate în urmă cu câțiva ani. Colegii de la Teatrul de Comedie din București au transmis mesaje de regret și condoleanțe familiei artistului.

Doliu în lumea artistică a României. Actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață pe 1 martie

„Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață. A făcut parte din echipa artistică a Teatrului de Comedie încă de la începutul anilor 1980, atunci când a debutat pe scena teatrului nostru în rolul Launce, din „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija (1983).

Au urmat alte interpretări în spectacole renumite precum „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), „Fuga” de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995), „Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu (2009) etc. ❗Transmitem condoleanțe familiei și celor apropiați și revenim cu informații în legătură cu slujba de înmormântare”, este notat pe pagina de Facebook a instituției.

Va fi înmormântat vineri, 5 martie 

Trupul acestuia este depus la capela bisericii Trei Ierarhi din incinta cimitirului Cernica 2. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 5 martie, de la ora 14:00, la cimitirul Cernica 2, a transmis fiul acestuia, Toma Dănilă.

„🎭Pentru cei care vor să îi aducă un ultim omagiu actorului Gheorghe Dănilă, lăsăm mai jos anunțul transmis de fiul său: „Trupul tatălui meu este depus la capela bisericii Trei Ierarhi din incinta cimitirului Cernica 2. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 5 martie, începând cu ora 14.00, la cimitirul Cernica 2. Dumnezeu să îl ierte și să-l odihnească! Vă mulțumesc pentru gândurile bune! Toma Dănilă”, au mai anunțat reprezentanții Teatrului.

Activitate 

Puiu Gheorghe Dănilă a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Actorie, promoția 1975, clasa profesorului Octavian Cotescu, asistent Ovidiu Schumacher. Dănilă a fost actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț (1975 – 1982) și la Teatrul de Comedie București (1983 – 2021).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI