Doliu imens în muzică. Durerea este uriaşă: „Avea o lumină în privire și o căldură în zâmbet cu totul speciale”

Doliu imens în muzică. Durerea este uriaşă: „Avea o lumină în privire și o căldură în zâmbet cu totul speciale”
A murit unul dintre cei mai mari basiști din România

Doliu în muzică! Un mare artist a părăsit recent această lume. Unul dintre cei mai cunoscuți bass-iști din România a murit în urma infectării cu COVID. Despre cine este vorba?

A murit Laur Fratostiteanu, basistul trupei „Titan” din Iași

Unul dintre cei mai cunoscuți bass-iști din țara noastră a căzut victimă noului coronavirus. Artistul a făcut parte din formația „Titan” din Iași și era iubit în special de publicul rock.

Decesul său a fost anunțat pe rețelele de socializare de medicul Lucian Burlea. Acesta a mărturisit cu durere că instrumentistul a lăsat în urma sa un gol imens. Laur Fratostiteanu a fost mereu îndrăgostit de frumos și o prezență mereu plăcută pentru cei din jur.

Specialistul care i-a fost și prieten bun a subliniat că acesta e de acum o ‘rudă directă a lui Dumnezeu’. Lucian Burleac a avut numai cuvinte de laudă asupra artistului care a lăsat în urma sa familie și prieteni și dragostea pentru muzică.

”În dimineața asta, mi-a murit un prieten vechi și foarte drag. Laur Fratostiteanu, medic stomatolog și unul dintre cei mai mari bass-iști din România, înainte de ’89, chiar și după, un mare jazzman și unul dintre cei mai frumoși oameni, atât fizic, cât și caracterial, pe care i-am cunoscut în întreaga mea existență.

Era frumos ca un actor și era bun, ca o rudă directă de-a lui Dumnezeu. Avea o lumină în privire și o căldură în zâmbet, cu totul și cu totul speciale. Cred că era mai mare decât mine, cu circa 3-4 ani.

A fost bass-istul trupei „Titan”, din Iași, o trupa la vremea respectivă, avangardistă, cu intrumentiști foarte buni și care au avut un impact real puternic, pentru noi, cei care atunci iubeam muzica rock.
Din nefericire, și-mi pare rău că spun asta, aici, a fost un mare antivaccinist. Covid l-a lovit năprasni”, a scris Lucian Burleac.

Basistul Laur Fratostiteanu
Basistul Laur Fratostiteanu

Un alt artist a murit recent după ce s-a infectat de COVID-19

Un alt artist celebru a murit la începutul acestei luni după ce s-a infectat cu COVID-19. Petrică Moise era un interpret de muzică populară cunoscut în Banat. El nu se vaccinase și în urma infectării a suferit o formă gravă care l-a adus rapid în vizorul medicilor.

Acesta a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara de câteva zile. Bărbatul s-a născut la 19 iunie 1947 în satul Chisoda în județul Timiș, lângă Timișoara, într-o familie modestă de țărani. Petrică Moise va rămâne cunoscut pentru piesa „Iorgovan, frumoasă floare”, imn neoficial al Banatului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI