Doliu în cinematografia românească. S-a stins din viață unul dintre cei mai îndrăgiți actori, George Custură avea 68 de ani

de: Ștefan R. Apostol
05 06. 2024

O nouă zi, un nou moment de tristețe și doliu în cinematografia românească. Din păcate în cursul zilei de ieri s-a stins din viață unul dintre cei mai îndrăgiți actori, George Custură, la vârsta de 68 de ani.

Un nou moment de tristețe și doliu în cinematografia românească

După o viață dedicată scenei brașovene și filmului, România este în doliu și își va lua „La revedere” de la un alt îndrăgit actor, George Custură.

Este un nou moment de tristețe și doliu în cinematografia românească. Așa cum anunță și publicația locală bizbrașov.ro, ieri îndrăgitul actor brașovean a încetat din viață.

Conform familiei, cei care vor dori să-i aducă un ultim omagiu, o vor putea face începând de astăzi, la Capela Bisericii Sfântul Nicolae din Brașov, de la ora 18:30.

George Custură, o viață dedicată scenei și culturii românești

De origine din Brăila, George Custură s-a născut în 1955, iar pe 16 iulie ar fi împlinit venerabila vârstă de 69 de ani. După terminarea școlii în localitatea natală, regretatul George Custură avea să plece la Târgu Mureș.

Aici va aboslvi Institutul de Teatru, ulterior debutând în 1980 pe scena Teatrului de Stat din Reșița. Din 1983 se întoarce în orașul său natal, unde va juca pe scena Teatrului „Maria Filotti” până în anul 1991, ulterior devenind actor permanent al Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov.

Dacă din punctul de vedere al actorului de teatru, CV-ul său este unul impresionant, pe toate scenele României, ca actor de film își făcea debutul în pelicula „Sudul sufletului meu”, o coproducție germano-română, din 1985.

Avea să joace alături de marele Florin Piersic, în 1986, în „Coleerul de turcoaze” al lui Mircea Mureșan. După 1990, va apare in producția lui Dan Pița, Hotel de lux”, a capodopera cinematografică semnată de Șerban Mureșan, „Cel mai iubit dintre pământeni”, din 1992, precum și într-o serie de seriale, „La bloc”, „Aniela”, sau „Vine Poliția” de la ProTV, sau alte producții străine.

George Custură s-a stins din viață la 68 de ani

Din păcate, România trece printr-un nou moment de tristețe și doliu, după anunțul dispariției fulgerătoare a actorului care a fost George Custură, la doar 68 de ani.

Reprezentanții instituției cărei și-a dedicat cea mai mare pate din viață, Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, aveau să anunțe plecarea prematură a actorului pe pagina de Facebook:

„Cu profundă tristețe, anunțăm că astăzi, colegul nostru drag, om deosebit și actorul de excepție George Custură, a încetat din viață.

Ne-a părăsit, lăsând în urmă o carieră strălucită și amintiri prețioase pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat.

A încântat generații întregi prin talentul său remarcabil și dedicarea sa față de artă, lăsând o moștenire de neuitat în lumea teatrului și cinematografiei.”


Pe pagina regretatului actor brașovean au început să apară și mesaje emoționante din parta foștilor colegi, prieteni și apropiați ai acestuia.

Condoleanțe familiei, și Dumnezeu Să-l Ierte!