Doliu în cadrul echipei naționale a României. A murit după peste 20 de ani în cadrul FRF

Doliu în cadrul echipei naționale a României. A murit după peste 20 de ani în cadrul FRF
Echipa Națională a României de fotbal și mașinăria din spatele acesteia

Toți fotbaliștii de la lotul echipei Naționale a României au avut parte de bucatele sale. Timp de 20 de ani a stat alături de fotbaliștii lotului național, având grijă de dieta acestora. Din păcate anunțul decesului celui ce a fost Yalcin Cadîr, bucătarul echipei naționale, a venit ca o lovitură pentru toți cei care l-au cunoscut.

Echipa Națională a României de fotbal și mașinăria din spatele acesteia

În acest an se împlinesc 112 ani de la înființarea Echipei Naționale a României, în 1909. Încă de la început în spatele succeselor și chiar a insucceselor a stat o adevărată mașinărie, uneori unsă bine, alteori nu. De la cei care cărau echipamentele lotului și până la selecționer, toți formau echipa națională din spatele Echipei Naționale de fotbal a României.

Medici, fizioterapeuți, asistenți, antrenori secunzi, toți au avut importanța lor în bunul mers a lucrurilor. Dar, cel mai important membru din echipa din umbră, mai ales când vine vorba de dieta jucătorilor, au fost bucătarii care s-au perindat pe la FRF.

În ultimii 20 de ani, gătind inclusiv pentru Generația de Aur a fotbalului românesc, a fost un turc. Pe numele său Yalcin Cadîr, a gătit pentru Hagi, Dan Petrescu, Raț și toți ceilalți jucători care au trecut pe la Națională.

Într-un interviu acordat în 2014 celor de la ProSport, Yalcin Cadîr a povestit despre preferințele culinare ale celor mai rerpezentativi jucători din Generația de Aur a fotbalului românesc.

„Raț mânca foie gras mai mult, ficat de gâscă, tot timpul cere să avem la masă foie gras. Marica, foarte pretențios, cei mai vechi sunt mai pretențioși.

La Hagi, musșchiul de vită era plăcerea lui, brânzeturile frantuzești. Dan Petrescu era mai pretențios la vremea respectivă.”, povestea Yalcin Cadîr.

Yalcin Cadîr, bucătarul echipei naționale, s-a stins din viață

După mai bine de 20 de ani de gătit pentru membrii lotului Naționalei, Yalcin Cadîr s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut chiar de Federația Română de Fotbal pe site-ul oficial al instituției.

„Federația Română de Fotbal, întreg staff-ul și jucătorii echipei naționale de fotbal a României regretă dispariția, la vârsta de 53 ani, a lui Yalcin Cadîr.

Timp de mai bine de două decenii acesta a fost bucătarul echipei naționale de fotbal, iar de la inaugurarea Centrului Național de Fotbal Mogoșoaia a fost bucătar-șef la restaurantul din incinta bazei de pregătire.

Condoleanțe familiei și celor dragi!”, transmite FRF în comunicatul de astăzi.

Deși turc, ge-beget, Yalcin Cadîr a reușit să rămână la cârma buccătăriei echipei naționale, mândrindu-se de fiecare dată cu bucatele sale, apreiciate de altfel de toți jucătorii lotului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI