Doliu imens în lumea sportului din România. A murit chiar înainte să îşi sărbătorească ziua de naştere

Doliu imens în lumea sportului din România. A murit chiar înainte să îşi sărbătorească ziua de naştere
Adolf Ivanovici, creatorul „fabricii de campioni” de la Arad

La nici câteva luni de la decesul a doi binecunoscuți pugiliști, presa arădeană anunță decesul unui alt fost pugilist român, la vârsta de 59 de ani. Adolf Ivanovici, fost sportiv de performanță și antrenor de box, a încetat din viață, după ce a pierdut lupta cu infecția de covid.

Adolf Ivanovici, creatorul „fabricii de campioni” de la Arad

În aprilie anul curent pleca din această lume un binecunoscut pugilist român, Florin Barna, figură importantă a boxului arădean. Maestrul emerit al sportului, Florin Barna înceta din viață la vârsta de 65 de ani. Din păcate, astăzi presa arădeană a mai anunțat încă un deces, cel al lui Adolf Ivanov, considerat părintele „fabricii de campioni” de la Arad.

Regretatul sportiv își începea cariera sportivă în 1974, tot la Arad, unde l-a avut ca profesor și mentor în ale boxului pe Gheorghe Enculescu. Din punct de vedere sportiv, Adolf Ivanovici a avut o singură performanță notabilă, la juniori I, câștigând la vremea aceea medalia de bronz la Campionatele Naționale de box.

Deși ar fi avut potențialul de a deveni unul din cei mai importanți din generația sa, Adolf Ivanovici a ales un alt traseu în sportul cu mănuși, acela de antrenor. De-a lungul anilor, au ieșit din mâna sa tineri sportivi care au ajuns să câștige competiții importante, la nivel național. De altfel, Adolf Invanov, spun apropiații, avea fler în a descoperi viitoare talente în boxul românesc.

A avut o carieră de antrenor întinsă pe nu mai puțin de 23 de ani. Din mâna sa au ieșit adevărate valori ale boxului românesc, printre care Silviu Antohe, Gabriel Lefter, Alexandru Cristofer, Cristian Irimia.

Unul din elevii lui Adolf Ivanovici, Adrian Popuţea, este cel care a fost medaliat cu bronz la Campionatul European de la Moscova. În fară de băieți, Adolf Ivanovici a antrenat-o, inclusiv pe fiica sa, Cristina Ivanovici, care s-a remarcat între corzile ringului.

Antrenorul  a încetat din viață la 59 de ani

În ultimii ani, Adolf Ivanovici a trecut prin mai multe momente grele, unul dintre ele fiind destul de grav, un atac cerebral sever. După recuperare, revine în antrenorat în cadrul clubului arădean Dey Thai-Box Club, ulterior reușind să redeschidă CS Box Club Arad, „unde a luat-o de jos cu aproximativ 20 de copii, o parte dintre ei elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Arad”, spune publicația Aradon.

Din păcate nu a mai apucat să se bucure de acest proiect, fiind internat în spital, ca urmare a depistării infecției covid. Chiar dacă medicii arădeni au făcut tot ce s-a putut, corpul regretatului antrenor nu a mai reușit să câștige lupta cu boala, fiind declarat astăzi decesul. Pe 8 decembrie Adolf Ivanovici ar fi implinit 60 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI