Doi români, arestaţi în Franţa după ce poliţiştii au descoperit că transportau migranţi într-o remorcă frigorifică

de: Alexandra Chivu
27 10. 2019

Doi șoferi români au fost arestați în Franța, duminică, după ce polițiștii au descoperit că transportau opt migranți într-o remorcă frigorifică.

Doi români, arestaţi în Franţa după ce poliţiştii au descoperit că transportau 8 migranţi într-o remorcă frigorifică

Doi români au fost arestați, duminică dimineață, în portul Calais, după ce polițiștii britanici de frontieră au descoperit că transportau opt migranți afgani într-o remorcă frigorifică, scrie publicația britanică The Mirror. Dintre cei opt cetățeni afgani, jumătate erau copii și chiar bebeluși.

Românii încercau să se îmbarce, alături de alt vehicul pe care îl conduceau, pe un feribot cu destinația Marea Britanie.

Surse apropiate anchetei, citate de publicația britanică, susțin că micuții se aflau în stare de hipotermie. De asemenea, o sursă din cadrul forțelor de investigație a declarat că și restul oamenilor suferea de hipotermie, dar ușoară. Toți au fost transportați de urgență la cea mai apropiată unitate medicală.

Afganii,  duși de urgență la spital

„Afganii aflaţi în remorca vehiculului sufereau de hipotermie uşoară. Aceasta s-ar fi înrăutăţit, dacă ar fi rămas acolo, dar au fost duşi la un spital din Calais pentru tratament imediat”, susține o sursă din cadrul forțelor de investigație.

Șoferii români au fost arestați după descoperire, în jurul orei 5 dimineața, la Calais. Ei încercau să se îmbarce, alături de alt vehicul pe care îl conduceau, pe un feribot cu destinația Marea Britanie.

Migranții au făcut apel la autoritățile franceze să opereze arestările

„Şoferii sunt suspectaţi că au încercat să îi introducă fraudulos în Marea Britanie pe afgani. Aceştia au amândoi naţionalitate română şi se află în custodie, confruntându-se cu mai multe acuzaţii”, mai spus sursele.

Forțele britanice de frontieră au aflat că migranții au făcut apel la autoritățile franceze să opereze arestările. Oamenii legii din Calais au confirmat arestările și au anunțat că temperatura din interiorul camionului era de aproximativ 7 grade Celsius.