Adevărul despre camionul în care au fost găsite 39 de cadavre, în Marea Britanie. Ce spune premierul bulgar

Autor: Chivu Ana - 19:58, 23 oct. 2019
Adevărul despre camionul din Marea Britanie în care au fost găsite 39 de cadavre

Premierul Bulgariei a făcut primele declarații despre camionul suspect găsit în Marea Britanie. Situația fără precedent a șocat o lume întreagă. Ce a spus oficialul și cum s-a petrecut acest lucru?

Premierul bulgar, despre camionul în care au fost găsite 39 de cadavre

Premierul Bulgariei a oferit primele reacții după ce la urechile sale a ajuns situația fără precedent petrecută în Marea Britanie. Oamenii fără viață, care se aflau în mașina în cauză, nu ar fi avut cum să urce în camion în Bulgaria, pentru că vehiculul nu a mai intrat pe teritoriul bulgar după ce a fost înmatriculat în această țară, în anul 2017, a susținut Borisov, citat Reuters, conform Agerpres.

Premierul Bulgariei a mai subliniat faptul că țara cooperează în ancheta aferentă cu autoritățile din Marea Britanie. „Camionul a fost înmatriculat în 2017 în Bulgaria de o femeie, cetăţean irlandez. A plecat din ţară şi nu a mai revenit. Aşa încât e exclus să avem vreo legătură, cu excepţia numerelor de înmatriculare ale camionului”, a spus Borisov.

Ce spune premierul Bulgariei despre camionul cu 39 de cadavre descoperit în Marea Britanie?
Ce spune premierul Bulgariei despre camionul cu 39 de cadavre descoperit în Marea Britanie?

„Sunt ingrozit de acest tragic incident din Essex”

Amitim că, în noaptea de marți spre miecuri, s-au descoperit nu mai puțin de 39 de cadavre într-un tir frigorific. Șocul autorităților a fost la o verificare ce s-a petrecut în Parcul Industrial Waterglade din Grays, la est de Londra, în Essex. Oamenii legii au anunțat de urgență arestarea unui individ cu suspiciunea de crimă. Potrivit unor ipoteze ale poliției, camionul ar fi veni inițial din Bulgaria, mai apoi ar fi intrat în Marea Britanie pe la pe la Holyhead, în Ţara Galilor, sau prin portul Purfleet, venind dinspre Zeebrugge (Belgia).

Șoferul, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat imediat. Acesta este originar din Irlanda de Nord, conform poliției britanice. „Sunt ingrozit de acest tragic incident din Essex. Sunt tinut la curent, iar Home Office (Ministerul britanic de Interne) va colabora strans cu Politia din Essex pentru a intelege cu exacitate ceea ce s-a intamplat. Ma gandesc la toti cei care si-au pierdut viata si la rudele lor”, a scris Johnson pe Twitter.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI