Doi polițiști, la un pas de moarte după ce au ajuns cu o citație în curtea unui bărbat. La ce teroare au fost supuși oamenii legii

Doi polițiști, la un pas de moarte după ce au ajuns cu o citație în curtea unui bărbat. La ce teroare au fost supuși oamenii legii
Bărbat, săltat de polițiști și dus la secția de poliție Foto ilustrativă

Violența asupra oamenilor legii nu mai este o noutate, iar multe evenimente teribile confirmă faptul că aceștia nu-și mai pot asigura nici siguranța personală. Acesta este și cazul a doi polițiști din Galați, care s-au prezentat cu o citație la ușa unui bărbat anchetat pentru conducere fără permis și violență în familie. Mare le-a fost șocul atunci când au simțit pe propria piele violența acuzatului.

Ce ilegalități a comis bărbatul

Doi polițiști au fost agresați de un bărbat din localitatea gălățeană, Matca, după de au pășit în curtea casei sale. Oamenii legii ajunseseră la domiciliul acuzatului pentru a-i înmâna o citație într-un dosar penal, acesta fiind anchetat pentru conducere fără permis, dar și violență în familie.

Astfel, cu o zi înainte, bărbatul care conducea o mașină de lux, Audi A6, a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, iar ulterior a fost descoperit fără permis. De asemenea, individual era anchetat și într-un dosar pentru violența în familie, astfel că Poliția avea mai multe motive de motive de monitorizare.

Cum au fost agresați oamenii legii

Astfel, bărbatul a devenit extrem de nervos atunci când a aflat motivul pentru care cei doi polițiști sosiseră în curtea casei sale, fiind atacați rapid cu un satâr și o furcă.

„A început să manifeste un comportament antisocial, devenind violent în limbaj şi gesturi, adresând injurii precum şi ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea către lucrătorii de poliţie, folosind de mai multe ori expresia: «vă omor, vă tai capul»”, au transmis anchetatorii după finalizarea audierii martorilor care au asistat la incident, potrivit Adevarul.

Oamenii legii au menționat în rechizitoriu faptul că bărbatul a continuat cu agresiunile, ajungând chiar la amenințări cu moartea.

„A început să se manifeste din nou violent, adresând din nou ameninţări cu acte de violenţă la adresa acestora, îndreptându-se înspre o anexă a locuinţei, de unde a luat o furcă cu care a venit ameninţător înspre poliţişti, adresându-le acestora ameninţări cu moartea, folosind expresia: «bag furca în voi», «vă omor», moment în care unul dintre agenţii de poliţie împreună cu soţia inculpatului au intervenit, reuşind să îl oprească pe acesta din acţiunea violentă şi să îl deposedeze de furcă”, s-a arătat în instanță.

Pentru că nu au plecat imediat, agresorul a început să-i lovească pe oamenii legii cu pietre de dimensiuni mari, punându-le viața în pericol. Aceștia s-au ascuns după autospeciala de Poliție pentru a-și apăra viața. În cele din urmă, cei doi polițiști au reușit să fugă de la fața locului.

Ce pedeapsă a primit agresorul

Evenimentele au avut loc pe 28 mai 2020, iar de curând, bărbatul a fost fost condamnat de Judecătoria Tecuci la un an şi trei luni de închisoare cu suspendarea executării pentru ultraj şi distrugere. Chiar și în aceste condiții, decizia instanţei nu este definitivă.

Din păcate, acest caz ne arată încă o dată cât de blânde sunt legile din România în fața violențelor extreme manifestate de persoane cu un potential extrem de mare de agresivitate, care se finalizează de multe ori într-un mod tragic.

Astfel, instanța i-a aplicat pedeapsă cu suspendarea executării, dar cu supraveghere, motivând această decizie cu faptul că bărbatul își poate corecta comportamentul fără a fi nevoie să își ispășească pedeapsa.

„Inculpatul nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor, astfel încât instanţa are convingerea că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate”, este concluzia instanţei, potrivit sursei citate.