Doi politicieni s-au luat la bătaie, în direct la TV. Scene șocante în platoul unui post din Rep. Moldova VIDEO

Doi politicieni s-au luat la bătaie, în direct la TV. Scene șocante în platoul unui post din Rep. Moldova VIDEO
Politica în direct, la TV

Nu de puține ori politica a generat pasiuni sau chiar conflicte. În unele cazuri s-a ajuns chiar și la atacuri la persoană. Alteori la acuzații dure în spațiul public. Un astfel de exemplu, dar dus la extrem, a putut fi văzut pe micile ecrane de către telespectatorii din Republica Moldova.

Republica Moldova trece la o nouă etapă

În aceste zile vecinii de peste Prut au trecut prin exercițiul electoral al Alegerilor Parlamentare. Proaspătul președinte din Republica Moldova, Maia Sandu, dizolva Parlamentul și decidea un nou scrutin de alegeri. Competiția a fost acerbă, având în vedere că forțele comuniste, unite, au fost candidații puternici pentru majoritatea în Parlamentul moldovean.

Președintele Moldovei, Maia Sandu, a declarat victoria partidului său pro-european după alegerile parlamentare rapide. Este un rezultat susceptibil de a slăbi influența Rusiei și de a împinge cea mai săracă țară a Europei spre o integrare suplimentară cu continentul.

Cu 97 la sută din voturi numărate la începutul zilei de 12 iulie, partidul de acțiune și solidaritate (PAS) de centru dreapta, condus de Maia Sandu, avea aproape 49 la sută din voturi. Principalii rivali ai PAS din Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS), condus de fostul președinte Igor Dodon, susținut de Kremlin, au avut aproximativ 30%.

Aproape 20 de partide și coaliții au împărțit restul voturilor. AFP a raportat că, pe măsură ce au fost anunțate voturile timpurii, susținătorii Maiei Sandu au sărbătorit la sediul campaniei sale din capitala Chișinău.

„Sper că astăzi va fi sfârșitul unei ere dificile pentru Moldova. Sper că astăzi va fi sfârșitul domniei hoților asupra Moldovei”, declara Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Politica în direct, la TV

În perioada campaniei electorale, așa cum era de așteptat, candidații partidelor au fost invitați în studiourile TV din Republica Moldova. Numai că evenimentul despre cae relatăm aavut loc după încheierea alegerilor și aflarea rezultatelor.

Invitații, fostul consilier al preşedintelui Maia Sandu, Sergiu Tofilat și ex-viceministrul de Interne Ghenadie Cosovan, trebuiau să aibă o discuție despre rezultatul alegerilor, în cadrul emisiunii Ora expertizei”, de la JurnalTV, din Republica Moldova. Numai că, ceea ce trebuia să fie un dialog, a degenerat într-o adevărată bătaie, totul culminând cu Ghenadie Cosovan căzând inconștient în platoul emisiunii.

Într-un final lucrurile s-au calmat, iar cei doi protagoniști s-au împăcat, fiind publicate pe Facebook poza cu cei doi. Aflat în studio, fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, critica dur evenimentul pe contul său de Facebook.

„Aşa încep “vremurile bune”, din partea consilierului prezidential SergiuTofilat – sărind la bataie, la fel ca brutele lui Dodon, săptămânile trecute. Cum a trecut “toate filtrele”, acest personaj instabil psihic? Tofilat l-a numit pe Cosovan – lepadatura. Acesta l-a stropit cu apa. Tofilat a sarit la bataie. In rest se vede totul. Conform legii, cel care a aplicat forta fizica raspunde penal. Daca esti stropit cu apa, poti raspunde in acelasi mod, dar nu cu pumnii.

Strict legal, chemi politia pentru stropitul cu apa si ceri constatarea faptei ilegale – act de huliganism. Fiind si la televizor, cu atat mai mult nu ai dreptul sa recurgi la violenta, la bataie. Dupa ce l-a strans de gat si l-a lasat inconstient pe Cosovan, a aruncat fraza in cauza, cu “da-l nafig”, similara cu lasa-l sa moara. Domnul Cosovan, a fost îngrijit de Gheorghe Petic si si-a revenit. A fost chemata ambulanta”, scria Dorin Chirtoacă pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI