Mesajul lui Igor Dodon la adresa României. Ce spune despre ajutorul primit din partea noastră

Mesajul lui Igor Dodon la adresa României. Ce spune despre ajutorul primit din partea noastră
Mesajul lui Igor Dodon la adresa României. Ce spune despre ajutorul primit din partea noastră

România, chiar dacă trece printr-o perioadă grea din punct de vedere al pandemiei, a reușit să ajute și alte țări cu logistică, materiale și chiar cu personal medical, pentru a trece mai ușor peste situațiile critice, acolo unde există.

Mesajul lui Igor Dodon la adresa României

Printre statele ajutate, în această perioadă de România, se numără și vecinii noștri de peste Prut, Republica Moldova, trimițând, în primă fază, o echipă formată din 52 de persoane, dintre care 41 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii al României. Această echipă a ajuns în Republica Moldvoa pe 30 aprilie, la Chişinău, unde vor petrece 15 zile pentru a ajuta personalul medical din R. Moldova la tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

În afară de personalul medical România a oferit prima tranşă de echipamente şi materiale medicale din cele în total 500.000 măşti şi 50.000 combinezoane, constând în 3.000 combinezoane de protecţie, 6.000 măşti de protecţie FFP2, 6.000 măşti chirurgicale, 11.500 perechi de mănuşi, 100 viziere şi 10 izolete. În total, ajutorul umanitar al României este evaluat la 3.5 milioane de euro.

Ce spune despre ajutorul primit din partea noastră

Imediat după sosirea echipamentelor și a personalului medical, Preşedintele Igor Dodon a mulţumit României, deşi cu întârziere de o zi, pentru ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova. Şeful statului a spus că „prietenul la nevoie se cunoaşte”.

„Suntem recunoscători pentru acest ajutor umanitar binevenit, în valoare de 3,5 milioane de euro, care presupune 500 mii de măşti, 50 mii de combinezoane şi un set important de medicamente. Totodată, cel mai valoros ajutor pentru noi în această perioadă sunt medicii români care au ajuns ieri la Chişinău pentru a ne oferi o mână se sprijin în lupta împotriva Covid-19.

Mesajul lui Igor Dodon la adresa României. Ce spune despre ajutorul primit din partea noastră
Mesajul lui Igor Dodon la adresa României. Ce spune despre ajutorul primit din partea noastrănavirus

România a fost mereu alături de noi, iar ţările noastre sunt legate nu doar prin spaţiul geografic şi cultural comun, dar şi prin aceeaşi viziune de modernizare şi dezvoltare în spirit european. Consider că ceea ce contează cu adevărat în dialogul dintre ambele state este accentul pe bunăstarea şi securitatea cetăţenilor noştri, departe de zona tipic geopolitică. Iar astfel de momente de întrajutorare arată că fraţii noştri de peste Prut sunt săritori la nevoie, sunt adevăraţi parteneri strategici ai Republicii Moldova şi noi, din partea noastră, vom opta în continuare pentru consolidarea acestor bune relaţii în toate domeniile”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI