Doi bătrâni din Urziceni, baricadaţi în casă din cauza câinelui foarte agresiv. A fost nevoie de intervenția jandarmilor

Doi bătrâni din Urziceni, baricadaţi în casă din cauza câinelui foarte agresiv. A fost nevoie de intervenția jandarmilor
Bătrâni blocați în casă din cauza câinelui agresiv

Doi bătrâni din Urziceni au stat închiși în casă timp de două zile, deoarece câinele lor din gospodărie a devenit foarte agresiv. Aceștia s-au temut pentru viața lor, iar la un moment dat au decis să sune la jandarmi. Doar în acest fel au putut ieși din locuință.

Bătrâni blocați în casă din cauza câinelui agresiv

Întâmplarea a avut loc joi, pe 2 decembrie, atunci când jandarmii au fost trimiși la o familie de bătrâni din Urziceni, în urma unui apel la numărul unic de urgențe 112, după ce câinele care trebuia să le protejeze gospodăria a devenit agresiv.

Când au ajuns jandarmii la fața locului, cei doi erau baricadați în casă, acolo unde au stat timp de două zile. De asemenea, în urmă cu o săptămână, unul dintre proprietari a fost mușcat de animalul agresiv. Jandarmii au găsit câinele în curte, liber și foarte agitat.

Au reușit să redirecționeze animalul către o anexă a locuinței și să-l imobilizeze până și-au făcut apariția cei de la Poliția Animalelor, care l-au ridicat. Cei doi bătrâni nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Rămâne de văzut ce decizie vor lua în privința câinelui.

Bătrână ucisă de câinii vecinului

O femeie, în vârstă de 75 de ani, a decedat după ce a fost mușcată de câinii vecinului. Bărbatul era imobilizat la pat, motiv pentru care femeia mergea des la el pentru a-l ajuta. Potrivit oamenilor legii, cei doi câini maidanezi ai bărbatului au rupt lanțul și au sărit la femeie, tot el fiind și cel care a sunat la 112 pentru ajutor. Medicii au ajuns la fața locului repede și i-au acordat îngrijiri medicale femeii, însă această a decedat în ambulanță, în drum spre spital, din cauza sângerii masive.

„Ieri, 24 noiembrie, poliţiştii Secţiei 9 Pietrari au fost sesizaţi prin apelul 112 de către un bărbat din comuna Stoeneşti, judeţul Vâlcea, cu privire la faptul că, vecina sa a fost atacată de câinii săi, rasa metiş, provocându-i mai multe leziuni.

La faţa locului a intervenit şi un echipaj medical care i-a acordat îngrijiri medicale victimei, ulterior aceasta decedând. Cadavrul victimei a fost preluat de către reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Vâlcea, în vedere efectuării necropsiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Georgiana Stancu.

Oamenii legii efectuează cercetări și au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

„În cauză, se efectuează cercetări sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, se mai arată în informarea oamenilor legii.