Doi agenți ai Brigăzii Rutiere București și-ar fi răpit un coleg. Unde i-au găsit polițiștii de la Secția 7 pe toți 3

Doi agenți ai Brigăzii Rutiere București și-ar fi răpit un coleg. Unde i-au găsit polițiștii de la Secția 7 pe toți 3
Doi agenți ai Brigăzii Rutiere București și-ar fi răpit un coleg.

Doi polițiști ai Brigăzii Rutiere București au fost prinși de polițiștii Secției 7 după ce aceștia și-ar fi răpit un coleg de serviciu, de pe stradă, după care ar fi pornit cu el către o destinație necunoscută. Protagoniștii acestui incident sunt agenți recent angajați din sursă externă, iar detaliile legate de această răpire sunt de-a dreptul hilare.

Doi agenți ai Brigăzii Rutiere București și-ar fi răpit un coleg

50 de noi agenți a angajat recent Brigada de Poliție Rutieră, pe fondul crizei de personal accentuate și de dosarul de corupție deschis, la finele lui 2021, de către Direcția Generală Anticorupție (DGA), în urma căruia nu mai puțin de 19 agenți, majoritatea motocicliști, au fost trași pe linie moartă.

Însă trei dintre ei au fost duminică „actorii” unui film de comedie, care s-a încheiat cu intervenția urgentă a polițiștilor Biroului de Investigații Criminale din cadrul Secției 7.

Potrivit unor surse judiciare, doi agenți de poliție aflați în timpul liber s-ar fi întâlnit duminică, cam pe la ora 22.00, cu un al treilea, pe strada Teiul Doamnei, din Sectorul 2. Potrivit Gândul, sursele au spus că, la început, ei l-ar fi invitat la băutură pe colegul lor, dar pentru că el ar fi refuzat vehement, ei ar fi început să insiste.

Întrucât polițistul părea ferm pe poziție, colegii săi l-ar fi prins de mâini și de picioare, apoi l-ar fi băgat cu forța într-o mașină, care a demarat apoi în trombă.

Acest incident a fost observat de un trecător, care a memorat numărul de înmatriculare al mașinii și a sunat, speriat, la numărul unic de urgență 112. El a descris dispecerului cum un bărbat care părea să opună rezistență a fost imobilizat și înghesuit într-un autoturism, pe întuneric.

Cursă contra cronometru pentru salvarea victimei

Cazul a fost trimis la Secția 7, ce are în raza de acțiune strada Teiul Doamnei, iar judiciariștii s-au lansat într-o cursă contra cronometru pentru a salva victima.

Mai întâi, polițiștii au stabilit, cui îi aparține autoturismul respectiv, după numărul de înmatriculare, apoi au obținut de la operatorii de telefonie mobilă numărul de telefon al acestuia.

Bărbatul ar fi fost localizat, iar anchetatorii ar fi mers chiar la ușa apartamentului său, unde s-ar fi aflat „răpitorii”, dar și potențiala lor victimă.

Agentul de poliție rutieră în cauză a trebuit să le dea explicații alături de ceilalți colegi, ca să îi convingă pe anchetatorii specializați în investigarea infracțiunilor judiciare că răpirea semnalată de cetățean a reprezentat, de fapt, doar o glumă nevinovată.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de luni, toți cei trei agenți nou angajați au fost nevoiți să scrie câte o notă explicativă despre condițiile în care a avut loc acest incident.