Pe 6 noiembrie, în urma unor complicații, solistul Petrică Mîțu Stoian deceda la Spitalul Județean Reșița. Avea 61 de ani și tragicul eveniment avea să se întâmple după un tratament la o clinică privată. Regretatul solist ajunsese aici după ce fusese infectat cu covid și încerca să se recupereze prin terapia hiperbară. Noile dovezi scot la iveală mai multe nereguli descoperite la clinica din Caraș-Severin.
După infectarea cu covid, Petrică Mîțu Stoian, deși se simțea mai bine, și-a dorit să se recupereze, astfel că decide să se interneze la o clincă particulară din Caraș-Severin. Recuperarea consta în terapia hiperbară, iar echipamentele pntru un astfel de tratament se găseau la Clinica Nera din Caraș-Severin.
Primul tratament a avut loc vineri, pe 5 noiembrie, dar în urma unor complicații starea de sănătate a solistului se modifică. Medicii de la clinica din Caraș-Severin cheamă de urgență un echipaj de ambulanță care-l transportă pe Petrică Mîțiu Stoian la Spitalul Județean din Reșița, medicii de aici internându-l direct in secția ATI.
Cei care l-au tratat la Reșița spun că starea de sănătate a lui Mîțu Stoian s-a degradat rapid, în cele din urmă producându-se și decesul. Primul diagnostic post-mortem era un șoc septic grav și un alt diagnostic de bronho-pneumonie.
Famiilia solistului a cerut autopsia acestuia, iar procurorii s-au auto sesizat demarând o anchetă sub suspiciunea de omor din culpă, iar necropsia a scos la iveală adevărata cauză a decesului, tratamentul de la clinica din Caraș -Severin.
Ceea ce a ieșit la iveală în aceste zile duc la dovada unor nereguli și lipsa de expertiză a celor care sunt angajați ca medici specialiști în cadrul clinicii din Caraș-Severin.
În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de aseară, Mihai Gâdea a dovedit cu documente faptul că medicul care s-a ocupat de tratarea regretatului Petrică Mîțu Stoian, dar și a altor pacienți, este medic specialist psihiatru și că este atestat cu studii complementare în medicina hiperbară.
Medicul psihiatru Matei Mircea Bogdan este cel care se ocupă de tratarea pacienților la clinica privată, dar fără a avea o specialitate pe acest gen de tratamente.
Mihai Gâdea merge mai departe cu documentele, arătând că de fapt certificarea medicului Matei Mircea Bogdan este una ilegală. Alte informații spun că la clinica din Caraș-Severin sunt angajați medicul Bogdan, doi asistenţi medicali, un tehnician şi un îngrijitor curăţenie.
Medicul psihiatru, și-ar fi luat atestarea complementară în 2019, fiind acreditat de Ministerul Sănătății în același an, în urma unui examen de evaluare, se mai arată în documentele prezentate în emisiune.
În cazul clinicii de la Caraș-Severin, același medic depune cererea de avizare și o primește în decembrie anul trecut, iar conform memoriului depus de acesta la Ministerul sănătății, nu este specificat nicăieri că una din activitățile clinii private de la Nera era terapia hiperbară.
Concluziile acestui caz, în urma dovezilor aduse prin documente, este că medicul nu avea specialitatea în medicina hiperbară, și o altă concluzie, că de fapt clinica nu funcționa legal.