Documentarul despre care regizorul spune că-i transformă pe oameni în sataniști – VIDEO

Autor: Redacția - 09:36, 18 apr. 2019
Foto: Magnolia Pictures

Sunt mulți documentariști care susțin că operele lor îi transformă pe oameni. Printre ei se numără și unii care au insistat că documentarul pe care l-au realizat îi transformă pe cei care-l urmăresc în sataniști.

Unul dintre regizorii care s-au înscris pe lista celor care susțin același lucru e Penny Lane. Ea a lansat recent documentarul Hail Satan.

„Oamenii sunt foarte surprinși de acest film. Transformarea pe care o vor suferi îi va uimi complet. Oamenii se vor simți foarte inspirați și cuprinși de putere. Mi-i și imaginez mergând și spunându-le prietenilor că sunt sataniști. Pe unii îi va deranja că spun acest lucru, dar e cea mai posibilă și comună reacție”, a spus regizoarea Penny Lane.

Despre ce e vorba în documentarul care-i transformă pe oameni în sataniști

Documentarul Hail Satan a fost lansat recent și urmărește parcursul unei organizații care e denumită Templul Satanic – The Satanic Temple. Fondat în 2013, Templul Satanic a organizat o serie de campanii menite să susțină libertatea religioasă și să provoace o autoritate coruptă.

Pentru a protesta împotriva acțiunilor Bisericii Baptiste Westboro — cunoscută afișarea placilor homofobe la evenimente publice — cofondatorul templului a organizat într-o biserică improvizată mai multe ritualuri dubioase.

Templul satanic s-a organizat de așa natură încât la intrarea tronează statului lui Bafomet, cunoscut drept zeitatea ocultă a celor care sunt adepți ai satanismului.

În timp ce urmărește ritualurile satanice ale adepților Templului, documentarul lui Penny Lane analizează, de asemenea, modurile în care creștinismul s-a strecurat în zone ale vieții publice seculare în mod tradițional.

Documentarul arată, de exemplu, că expresia „în Dumnezeu avem încredere – In God We Trust” a apărut pentru prima dată pe bancnotele emise la sfârșitul anilor 50.

Regizoarea Penny Lane susține că cea mai dramatică scenă din documentar este cea din Arkansas. În cadre e prezentată statuia lui Bafomet, care e arătată, pentru prima dată, susținătorilor Templului Satanic.

Potrivit realizatorilor documentarului, numărul celor care au devenit membri ai Templului a crescut dramatic.
„Cred că numărul lor e de ordinul sutelor de mii și tot creștem. Am devenit o organizație atât de mare încât nu mai putem fi ignorați”, spune unul dintre reprezentanții Templului.

Vezi mai jos trailerul documentarului Hail Satan: