DOCUMENT Decizie de ultimă oră! Noi restricții în România. Se întâmplă după miezul nopții

DOCUMENT Decizie de ultimă oră! Noi restricții în România. Se întâmplă după miezul nopții

CNSU a aprobat o serie de noi măsuri pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Noi restricții în România. Ce se întâmplă de la miezul nopții.

Una dintre măsurile aprobate de către Consiliul Național pentru Situații de Urgență este purtarea măștii de protecție în spații deschise. Această măsură se aplică în mai multe intervale orale, în zonele aglomerate.

Excepție de la această măsură o fac persoanele care desfășoară activitate fizică intensă și copii cu vârsta de până la 5 ani. Terasele se vor închide se vor închide după miezul nopții și sălile de jocuri vor fi închise după ora 23:00.

Prevederile Hotărârii CNSU

Hotărârea numărul 37, privind stabilirea unor noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc ridicat de infectare a fost aprobată în ședința desfășurată astăzi 28 iulie, de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În baza analizei de specialitate, CNSU a făcut următoarele propuneri:

Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

Alte propuneri ale CNSU

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, în  intervalul  orar  00-06.00.

Alte obligații ale operatorilor economici

În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Persoană cu mască de protecție
DOCUMENT Decizie de ultimă oră! Noi restricții în România. Se întâmplă după miezul nopții

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI