Doctorul pediatru Mihai Craiu, experimentul care a pus milioane de români pe jar. Ce se întâmplă atunci când porți masca mai multe ore

Doctorul pediatru Mihai Craiu, experimentul care a pus milioane de români pe jar. Ce se întâmplă atunci când porți masca mai multe ore
Doctorul pediatru Mihai Craiu, experimentul care a pus milioane de români pe jar. Ce se întâmplă atunci când porți masca mai multe ore

Celebrul medic, Mihai Craiu, a dorit să facă un experiment cu scopul de a le arăta tuturor ce se întâmplă atunci când masca este purtată pentru mai multe ore. Momentul a fost publicat pe o pagină de Facebook, adunând mii de aprecieri.

Ce a observat medicul după ce a purtat cinci ore mască și echipament de protecție

Milioane de părinți îi urmăresc aparițiile medicului pediatru Mihai Craiu, acesta fiind foarte activ în mediul online, și totodată, oferind informații prețioase pe diferite teme ce privesc sănătatea copiilor. Cea mai recentă intervenție a sa a avut un succes absolut, fiind distribuită și apreciată de mii de oameni.

Acesta s-a filmat în timp ce își măsoară saturația de oxigen în sânge după cinci ore de purtare a măștii și a echipementului de protecție în spital. Rezultatul a fost unul încurajator, arătând că nu există niciun risc de producere a hipoxiei, stare patologică care presupune un aport insuficient de oxigen în organism.

Ce se întâmplă atunci când poți masca mai multe ore
Ce se întâmplă atunci când poți masca mai multe ore

Experimentul a fost realizat în cu ocaiza începerii noului an școlar, pentru a elimina orice îngrijorare în rândul părinților și a cadrelor didactice.

Medicul a dat asigurări că elevii vor fi în siguranță, atâta timp cât masca va fi purtată corect. De asemenea, acesa a subliniat că se pot face pauze scurte, dar făcute cu simțul răspunderii.

Ce mesaj a transmis medicul la început de an școlar

În final, Mihai Craiu a transmis un mesaj de încurajare și recomandare pentru elevi și părinți, menționând categoriile de persoane de care trebuie ținut cont.

“A început școala. Pentru unii online pentru alții în persoană. Deci cu mască, păstrarea distanței în clasă, aerisit și spălat bine mâinile. Voiam doar să vă arăt, cu ajutorul unui pulsoximetru, că purtatul măștii nu produce hipoxie. Urmăriți cu atenție valorile de saturație (mereu sunt afișate valori peste 95%, cât ar fi cea mai mică valoare normală) si cele de puls (se vede că imi este cald și sunt obosit, cu ceva tahicardie, având valori de 86-100/minut).

Copiii vor fi bine. Nu vor avea nici un fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii. Iar în cazuri excepționale există si varianta de „pauză” scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere. De profesori și bunici trebuie să avem grijă! Spor la școală!”, a fost mesajul transmis de medic pe pagina de Facebook „Spitalul de copii virtual”.

În urma postării sale, mii de părinți și bunici au transmis mulțumiri prin intermediul comentariilor, confirmând faptul că cei mici nu au fost afectați de purtarea măștii în prima zi de școală. De asemenea, au existat și persoane care au judecat începerea școlii, menționând faptul că elevii și adulții sunt puși în pericol.

Urmărește experimentul în videoclipul de mai jos:

A inceput școala. Pentru unii on-line pentru alții in persoană. Deci cu mască, păstrarea distanței în clasă, aerisit și spălat bine mâinile.Voiam doar să vă arăt, cu ajutorul unui pulsoximetru, că purtatul măștii nu produce hipoxie. Urmăriți cu atenție valorile de saturație (mereu sunt afișate valori peste 95%, cât ar fi cea mai mică valoare normală) si cele de puls (se vede că imi este cald și sunt obosit, cu ceva tahicardie, având valori de 86-100/minut).Copiii vor fi bine. Nu vor avea nici un fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii. Iar în cazuri excepționale există si varianta de "pauză" scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere. De profesori și bunici trebuie să avem grijă!Spor la școală!

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Luni, 14 septembrie 2020

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI