Doctorii nemți, cerere expresă către Angela Merkel. Sute de mii de români vor fi afectați

Doctorii nemți, cerere expresă către Angela Merkel. Sute de mii de români vor fi afectați
”Vom ajunge la un nivel înalt de noi infectări”

Valul trei al Pandemiei COVID-19 este cât se poate de real. Germania, care recent anunța o relaxare, acum este în pragul unui nou lockdown. Medicii germani  solicită „întoarcerea imediată” la lockdown pe măsură ce numerele Covid-19 cresc. Germania sub valul trei de Pandemie!

Germania sub valul trei de Pandemie

Medicii de terapie intensivă din Germania au avertizat luni că țara va trebui să „revină imediat” la blocarea parțială. Astfel, spun medicii, se va evita escaladarea valului periculos al pandemiei de coronavirus. Germania a înregistrat o creștere a numărului de cazuri, înainte de a începe o relaxare treptată a măsurilor de coronavirus la sfârșitul lunii februarie.

Prin măsurile de relaxare Germania a permis școlilor, coaforilor și altor afaceri să se redeschidă parțial. Un prognostic dramatic lansat vineri  a prezis că vor exista mai multe cazuri noi până la Paște. Datele sunt în raport cu vârful celui de-al doilea val de la sfârșitul lunii decembrie.

”Din datele pe care le avem în prezent și odată cu răspândirea mutației britanice, am argumenta cu tărie pentru revenirea imediată la un blocaj pentru a evita un al treilea val puternic”, a declarat Christian Karagiannidis, directorul registrului de terapie intensivă din Germania, pentru radiodifuzorul RBB.

Karagiannidis a spus că spera foarte mult că statele federale vor impune blocarea de urgență. Mai ales atunci când se va atinge un nivel de incidență de 100 de noi infecții la 100.000 de locuitori în șapte zile. Guvernele federale și de stat au convenit asupra revenirii la blocare la ultimul lor summit la începutul lunii martie. În prezent, există aproximativ 2.800 de pacienți aflați în terapie intensivă în Germania cu Covid-19.

”Vom ajunge la un nivel înalt de noi infectări”

Christian Karagiannidis a mai averitzat că „nu vom câștiga mult prin slăbirea restricțiilor pentru săptămâna următoare sau două. Pentru că vom ajunge la un nivel înalt foarte repede. Va fi de două ori mai dificil la acel nivel ridicat să reducem numerele”.

El a mai adăugat că este important ca Germania să vaccineze pacienții peste 50 de ani și peste 60 de ani rapid. În acest fel mai puțini oameni se vor îmbolnăvii grav de Covid-19. Săptămâna trecută, șeful agenției germane de combatere a bolilor Lothar Wieler a avertizat că al treilea val a început deja.

”Trebuie să evităm aceeași situație în care ne aflam înainte de Crăciun, cu multe infecții, multe cazuri grave și multe decese”, a spus Wieler, șeful Institutului Robert Koch (RKI) pentru sănătate publică, potrivit TheGuardian.

Luni, cifrele oficiale din Germania au arătat că rata de incidență de 7 zile a crescut din nou la 83 de cazuri la 100.000 de persoane. Este o creștere semnificativă peste baremul stabilit de guvern ca prag pentru orice reducere a restricțiilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI