Doar în România se întâmpla așa ceva. Ce au putut să vorbească interlopii cu anchetatorii, după un asasinat

Doar în România se întâmpla așa ceva. Ce au putut să vorbească interlopii cu anchetatorii, după un asasinat
Interlopii cu influență mare în România

Interlopii din România, fie că vorbim de Capitală, fie de alte orașe din țară, sunt o prezență permanentă. Nu de puține ori au fost cazurile în care procurorii au fost nevoiți să facă înțelegeri cu aceștia. Un astfel de caz este și cel pe care-l vom relata în rândurile care urmează.

Interlopii români, mai temuți decât Camora

În 2004, un fost general român și șef de poliție, Ion Pitulescu, spunea că „mafia cu gulere albe este mai puternică decât mafia țigănească” din România. Cu toate astea, tot ceea ce înseamnă clanuri interlope au crescut ca putere și ca influență.

Încă de atunci se știa de clanurile ce activează pe teritoriul României. Unele dintre clanurile mafiote, precum familiile Duduianu, Sadoveanu, Corsicanii, Gemenii și Cămătarii, au primit o mare expunere în presă pentru implicarea lor în traficul de carne, trafic de droguri, trafic de arme și furt de mașini. Aici vorbim de clanurile din zona Capitalei.

Dacă mergem spre zona Banatului, mai exact în Timișoara, vom regăsi și aici unele din cele mai periculoase și influente clanuri. Interlopii din zonă au reușit să aibă influență în tot orașul de pe Bega. Despre clanurile timișorene, printre cei care a scris, se afla și jurnalistul Dragoș Boța. Articolele sale au început să aibă mai multă consistență în perioada 2018 – 2019.

Doar în România se poate întâmpla așa ceva. Tot ce au vorbit interlopii cu anchetatorii după un asasinat
Dragoș Bonța, jurnalistul vizat de atentat

Ținta articolelor semnate de Bonța a fost unul din interlopii zonei dar și clanul acestuia. Jurnalistul a scris mult despre Adrian Lucian Boncu. Supranumit ”Spaima Timișoarei” și clanul pe care-l conduce. Era inevitabil că va intra, la rândul său, în colimatorul interlopului. Povestea, parcă scoasă din filmele americane, ajunge până la punctul în care se ajunge la asasinat.

Boncu, enervat de numărul mare de articole scrise de jurnalist, decide că este momentul că acesta să dispară, și pune la cale atentatul, împreună cu alți complici. Din fericire pentru Bonța, DIICOT-ul intră pe fir, aflând despre tentativa de asasinat pregătită de Boncu,  și astfel îl arestează pe interlop.

Doar în România se poate întâmpla așa ceva

Cei de la Gândul, prin surse, află că Boncu declară procurorilor DIICOT că i s-ar fi înscenat toată această afacere și pledează nevinovat. Se descoperă că ar exista o discuție între procurorii DIICOT și un alt personaj periculos, tot un interlop. Conform Gândul, personajul este Alin Oiță, actualmente Alin Huc. Gândul spune că acesta ar fi făcut o înțelegere cu DIICOT pentru a-l putea acuza și aresta pe Adrian Boncu.

Doar în România se poate întâmpla așa ceva. Tot ce au vorbit interlopii cu anchetatorii după un asasinat
Interlopii și încrengătură la nivel înalt în DIICOT Timiș

Ironia și mai mare este că ar exista și o înregistrare a discuției dintre DIICOT și Alin Oiță. Se pare că numitul Oiță se oferise să-i ajute pe procurori pentru a-i înscena tentativa de asasinat lui Boncu. Acesta sugerând că poate face totul să pară real. Intenția de a-l da în gât pe adversar, ar fi plecat de la alte acuzații ce implicau consumul și deținerea de droguri.