Începem ziua cu un test de inteligență care vă va pune la încercare atenția chiar și la cele mai mici detalii. Tot ce trebuie să faceți este să descoperiți unde se află al doilea om din imaginea de mai sus.
Iluziile optice sunt des integrate în testele de inteligență, fiind un exercițiu foarte bun pentru creierul nostru. Cuvântul iluzie provine din verbul latin illudere, care înseamnă a batjocori sau păcăli.
Imaginea din galeria foto de mai sus este o carte de puzzle vintage în care poate fi văzut un barman servind un pahar de vin. Dar unde este persoana pentru care este servit vinul?
În acea imagine se află ascuns încă un bărbat. Misiunea dumneavoastră este să-l găsiți, dar nu aceasta este adevărat provocare, ci să-l descoperiți într-un timp de maxim 5 secunde.
Unul dintre cele mai importante criterii ale testelor de inteligență este rapiditatea cu care sunt rezolvate acestea. Verificați foarte bine imaginea și încercați să o priviți din mai multe unghiuri.
Dacă ați reușit să-l găsiți pe ce de-al doilea bărbat, felicitări! Cei care încă îl căutați, veți găsi răspunsul tot în galeria foto de mai sus.
O iluzie optică este un truc pe care ochii îl joacă asupra creierului – o eroare în interpretarea de către creier a informațiilor pe care ochii le oferă.
Deoarece lumea este în trei dimensiuni, iar o iluzie optică este de obicei doar în două dimensiuni, creierul este păcălit de semnalele pe care le transmit ochii. Iluziile funcționează deoarece partea a creierului care controlează vederea interpretează greșit semnalele trimise de ochi.
Când priviți o iluzie optică, undele de lumină se reflectă în imagine și călătoresc în spatele fiecărui ochi către retină, țesutul care percepe lumina și o transformă în semnale pentru creier.
Nimeni nu este destul de sigur de ce creierul oamenilor este înșelat de aceste iluzii. Există mai multe teorii cu privire la motivul pentru care funcționează iluziile optice.
Una este că mișcările rapide ale ochilor între punctele de fixare pot uneori păcăli creierul să perceapă în mod fals mișcarea. O altă teorie este că creierul tău încearcă în mod constant să facă conexiuni și predicții.
Deși acest lucru este extrem de util pentru supraviețuire, interpretările greșite pot rezulta atunci când realitatea nu se potrivește cu predicția sau așteptările creierului tău.