Congelatorul este uitat atunci când vine vorba despre curățenia casnică, însă acesta ar trebui curățat regulat sau cel puțin măcar odată la câteva luni. Nu este un lucru tocmai ușor de făcut, deoarece trebui să-l dezgheți, însă iată câteva trucuri care te vor ajuta.
În primul rând, scoate congelatorul din priză. Deoarece, în timpul dezghețării, apa poate umezi podeaua, este indicat să pui câteva cârpe jos. Evident, este necesară și îndepărtarea alimentelor. Ele pot fi depozitate în pungi termice până la finalizarea întregului proces.
Un lucru foarte important este să curățăm toate garniturile, înainte de a dezgheța congelatorul. Se poate forma mucegai nedorit pe sigilii, așa ca cel mai indicat ar fi să frecăm foarte bine partea afectată. Un mic truc este să cureți acele suprafețe cu un amestec de oțet de vin alb bicarbonat de sodiu și apă.
De asemenea, uleiul de măsline îndepărtează foarte bine aceleași pete. Pentru a finaliza cu succes aceasta operațiune poți folosi două metode diferite. Una dintre ele este îndepărtarea bucăților de gheață cu o spatulă de bucătărie, din plastic sau silicon. Trebuie să ai mare grijă pentru a nu sparge apartul.
O altă metodă ar fi folosirea apei fierbinți. Pune bolul cu apa fierbinte în congelator, iar aburii vor topi gheața în câteva minute. Datorită acestora, gheața se va desprinde ușor și repede de pe rafturile din congelator. După ce ai ales metoda, congelatorul trebuie uscat și curățat cu un amestec de oțet și apă.
Poate că nu ți se pare dificil să cureți baia, însă există câteva trucuri care îți vor face munca mult mai ușoară. Din grabă, după ce ai dat cu clor sau cu alte soluții pentru curățare, ștergi imediat suprafața pentru a o curăța, însă lasă soluțiile să acționeze asupra murdăriei timp de 5-10 minute, abia apoi freacă folosind partea neabrazivă a buretului.
De asemenea, un alt truc ar fi să cureți de sus în jos, astfel încât să ai faianță curată-lună. Poți folosi detergenți lichizi care pot fi pulverizați pe faianță, iar pentru curățare alege un burete ușor abrazic sau o perie cu peri moi.
Încearcă să cureți „circular”, ceea ce înseamnă că vei spăla suprafețele sau obiectele sanitare în ordinea în care sunt amplasate în baie. De exemplu, începe cu zona de lângă ușă unde se află vasul de toaletă. Continuă cu chiuveta, cada, cabina de duș și dulapul care se află lângă cadă.