Diversificarea mesei bebelușului. Ce alimente sunt recomandate, de fapt

Diversificarea mesei bebelușului. Ce alimente sunt recomandate, de fapt
Diversificarea mesei bebelușului. Ce alimente sunt recomandate, de fapt

Nou-născuții trebuie hrăniți exclusiv la sân primele șase luni din viață. Apoi, treptat se adaugă în alimentația lor și mâncăruri solide făcute piure.

Diversificarea mesei bebelușului. Cu ce să începi

Medicul specialist recomandă ca etapa să fie realizată treptat. În timp ce bebelușul consumă în continuare lapte, el trebuie să aibă în alimentația lui și legume care să îi ofere vitaminele și mineralele necesare.

Diversificarea trebuie să fie făcută ușor, adică doar câteva lingurițe de piure sau supă cremă pe zi sunt suficiente.

Ce trebuie să mănânce bebelușul tău după 6 luni? Ei bine, poți începe cu cereale pentru bebeluș, pentru că ele pot fi digerate ușor și îi oferă multe vitamine.

Poți combina cerealele cu diverse legume sau fructe. Fiecare aliment nou trebuie să fie introdus în dieta bebelușului exclusiv timp de 3-5 zile pentru a se observa eventuale reacții alergice.

Acestea sunt alimentele recomandate

Legumele sunt foarte importante. Bebelușul preferă legumele dulci, așa că e bine să începi cu acestea, nu cu fructele. Pasează-le în piureuri sau fă-le supe creme.

Începe cu legume precum morcov, cartof dulce sau dovlecel, apoi continuă cu mazăre, fasole, spanac și altele.

Apoi, introdu fructele în meniul bebelușului tău. Și acestea trebuie servite sub formă de piure. Începe cu banane, mere sau piersici ori caise. Mai târziu, le poți combina cu cereale sau piure de legume.

Pentru început trebuie să îi oferi bebelușui tău câte un singur aliment solid sub formă de supă cremă sau piure. Poți începe cu cerealele, apoi poți trece la piure de morcov, mai apoi piure de dovlecel și la final încearcă să introduci și fructele.

Poți face apoi combinații diverse. De la mere cu biscuiți, banane cu cereale, supă cremă de legume sau diverse combinații de legume pentru piure.

Poți să îi dai bebelușului biscuiți speciali, fără zahăr sau alte alimente pe care le găsești la secțiunea de alimente speciale pentru ei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI