Directorul de la Pfizer, noi informații despre vaccinarea anti-Covid-19. Ce vor trebui să facă persoanele imunizate în fiecare an

Directorul de la Pfizer, noi informații despre vaccinarea anti-Covid-19. Ce vor trebui să facă persoanele imunizate în fiecare an
Directorul Pfizer, despre vaccinarea anuală anti-Covid-19

Pandemia de Covid-19 este departe de a se termina, motiv de îngrijorare pentru medici și autorități. Cu puțin timp în urmă, Albert Bourla, CEO-ul de la Pfizer, a anunțat că vaccinarea ar putea fi esențială și în anii următori, ca și în cazul vaccinului antigripal. Printre cele ai puternice motive se află transmiterea comunitară continua a virusului, atât în Europa, cât și în restul statelor din întreaga lume.

“Covid-19 continuă să se răspândească”

Potrivit lui Albert Bourla, pandemia de coronavirus se află în plină expansiune, iar șansele ca virusul să fie eradicat în viitorul apropiat sunt mici. De aceea, CEO-ul companiei Pfizer consideră că o protecție eficientă poate fi asigurată doar prin vaccinarea anuală.

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească rapid în Europa și în lume: la mai mult de un an de la primele cazuri de contagieri, continuăm să ne îmbogăţim cunoștințele despre COVID-19 și lucrăm pentru a înţelege dacă, la fel ca în cazul gripei sezoniere, vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a transmis prin intermediul unui comunicat Albert Bourla, potrivit RaiNews.

În urma unui studiu realizat pe 12.000 de participanți, compania a transmis că în acest an, vaccinul produs de companie a oferit o eficiență de 91% împotriva coronavirusului și de 95% împotriva dezvoltării unei forme severe a bolii, pe o perioadă de șase luni.

Cu privire la cea de-a treia doză de vaccin, Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din SUA, a declarat miercuri că, administrarea celei de-a treia doză va fi imperios necesară la cel mult un an de la administrarea celor doze.

“Știm că eficiența vaccinului durează cel puțin șase luni și probabil chiar mai mult de atât, dar cred că aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la prima schemă de vaccinare”, a transmis acesta.

Adrian Marinescu, despre vaccinarea anuală anti-Covid-19

În urmă cu puțin timp, directorul de la Matei Balș și-a exprimat părerea referitoare la vaccinarea populației în fiecare an. Acesta consideră că o eventuală a treia doză care ar putea fi administrate în toamnă nu impune vaccinarea în fiecare an.

Acesta a dezvăluit că aceste informații constituie monentan doar o ipoteză, ideea vaccinării anuale făcând referire la toate tipurile de vaccin, nu doar la Pfizer.

”Deocamdată e o ipoteză de lucru. Și discuția nu e legată doar de Pfizer. Vorbim principial de ce s-ar putea întâmpla cu vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Dar aș face următoarea diferență. În primul rând, că nu e un virus care să fie sezonier, deci nu m-aș gândi că, de acum în colo, pentru o perioadă lungă de timp, vom face anual.

E de discutat, deocamdată, dacă va fi a treia doză de vaccin. Și nu vorbim doar de Pfizer, e discuție generală, vorbim despre cât ține imunitatea și vorbim despre noile mutații care ar putea, la un moment dat, să interfere cu variantele actuale de vaccin.

Lucrurile le vom vedea pas cu pas și mai este o diferență. Noi vorbim de virusurile gripale, dar știm bine că în fiecare an este o altă variantă. Când vorbim despre SARS CoV-2, cred că ar trebui să vorbim despre toată familia de coronavirusuri”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu la Antena 3.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI