19 ian. 2022 | 08:12

Din ce făcea Adrian Mutu 22.000 de euro pe lună. Acum a pierdut toate veniturile

Sport
Din ce făcea Adrian Mutu 22.000 de euro pe lună. Acum a pierdut toate veniturile
Adrian Mutu de la antrenor la contractele de 22.000 de euro

Pentru fanii fotbalului românesc numirea lui Adrian Mutu la cârma Naționalei U21, după plecarea lui Rădoi a însemnat speranța continuării performanțelor de până atunci, perfomanțe realizate de tinerii jucători la Campionatele Europene. Numai că lucrurile nu au stat chiar așa, FRF renunțând la serviciile acestuia. Apoi a venit contractul cu U Craiova 1948, dar nici aici nu a reușit rezultate notabile, demisionând după câteva luni. Cu toate astea, „Briliantul”, până anul acesta a avut venituri considerabile, atât din fotbal, dar și din contractele de publicitate.

Adrian Mutu și Naționala U21

După o perioadă în care nu a mai activat în nicio formă în fotbalul românesc, plecarea lui Mirel Rădoi la Naționala mare, a însemnat șansa fostului jucător Adrian Mutu de a-și readuce numele pe principala scenă fotbalistică românească. FRF lua decizia de a-i pune pe mână Naționala U21 care venea după câteva rezultate notabile la Campionatele Europene, sub conducerea la fel de tânărului antrenor Mirel Rădoi.

Numai că rezultatele inexplicabil de slabe din următoarele meciuri și lipsa unei coerențe în relația antrenor-jucători, au făcut ca Adrian Mutu să nu reziste mult pe banca Naționalei de Tineret U21. Deși Federația dorea continuarea contactului și, implicit, a proiectului cu „Briliantul”, acesta își dorea să antreneze un club, astfel că FRF s-a văzut nevoită să-i găsească înlocuitor în persoana lui Florin Bratu.

„Briliantul” și U Craiova 1948

Odată cu expirarea contractului cu Naționala, numele lui Adi Mutu a apărut pe lista mai multor cluburi din afară, inclusiv pe lista celor de la Beitar Jerusalim, din Israel, numai că oferta celor de la U Craiova 1948 a fost cea care l-a determinat să și semneze.

Determinat să construiască la Craiova o echipă competitivă, dar pe bani puțini, Adi Mutu a acceptat oferta oltenilor, dar după câteva luni avea să surprindă, anunțându-și demisia. Decizia surprinzătore avea să vină după derby-ul din Bănie dintre cele două echipe, Mutu pierzând în fața lui Reghecampf cu 2 la 0.

„Eu nu țin de niciun scaun. Sunt aici, rămâne la alegerea conducerii ce va face. Încerc să-mi fac treaba profesionist zi de zi. Dacă nu reușesc eu, poate reușește altcineva.

Nu-mi dau demisia pentru că eu cred că lucrurile se pot îndrepta. Să nu uităm că suntem o echipă nou promovată și lucrurile nu merg ca la alte echipe care sunt de ani de zile în Liga 1. Sunt episoade care nu au fost în favoarea noastră.”, declara imediat după meci.

Se pare că destinul lui Adrian Mutu este parcă legat de cel al lui Mirel Rădoi. După plecarea lui Rădoi de la Naționala mare, numele lui Adrian Mutu a intrat pe lista scurtă pentru prelurea Naționalei de fotbal, dar deocamdată se negociază, Naționala mare fiind încă fără selecționer.

Și-a anunțat meciul de retragere

Ajuns la 43 de ani, Adrian Mutu nu a avut parte de un meci de retragere cu adevărat, ca și fotbalist. Conform apropiaților, acest lucru se va întâmpla anul acesta, în cadrul unui eveniment sportiv la Cluj.

Aici va avea loc a treia ediţie a evenimentului SportsFestival, eveniment în care Adrian Mutu va apărea alături de Simona Halep, Gică Hagi și Horia Tecău. Acesta din urmă având și el parte oficial de meciul de retragere din competițiile internaționale de tenis.

Fanii îl vor putea vedea pentru ultima dată în tricoul cu numărul 10 pe Adrian Mutu în meciurile demonstrative din data de 10 și 11 iunie, în Cluj-Napoca.

Adrian Mutu de la antrenor la imaginea unei case de pariuri și un spital

În tot acest timp, „Briliantul” a avut venituri importante, odată din funcția de antrenor la U21, apoi din aceași postură, dar la echipa din Bănie, de aici încasând 7.000 de euro lunar, conform contractului. Dar, în afară de asta, Adi Mutu reușea să semneze în 2020 un contract de imagine cu o casă de pariuri, de unde încasa aproximativ 15.000 de euro.

Contractul cu respectiva casă de pariuri a fost pe durata unui an, acesta expirând în 2021. În total, din 2020 și până în octombrie 2021 Adi Mutu avea venituri constante de 22.000 de euro, dar după această lună veniturile s-au subțiat.

Astăzi Mutu a reușit să mai semneze un contract de imagine, de data aceasta este vorba de imaginea unei clinici medicale private, reclamele putând fi văzute pe panourile publicitare din București. Nu se știe care este suma pe care acesta o primește, dar cert este că în această perioadă veniturile sale s-au diminuat.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Regele Charles, dispus să se retragă. Anunțul e pregătit
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
Amendă de 1.000 de lei pentru proprietarii de mașini. Vecinii te pot reclama. Este interzis pe spațiul public
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
CÂȚI ANI de MUNCĂ ÎȚI TREBUIE! PENTRU o PENSIE DECENTĂ
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro