Din ce este făcută pâinea din Lidl. Detaliul care ar trebui să te pună pe gânduri

de: Ștefan R. Apostol
25 08. 2023

Majoritatea clienților, fie români, fie de orice altă naționalitate, cumpără des produsele de panificație, marcă proprie, din magazinele Lidl. Dar te-ai întrebat, de fapt, din ce este făcută pâinea din Lidl? Citește mai departe și află detaliul care ar trebui să te pună pe gânduri.

Gigantul Lidl și creșterea costului vieții

Indiferent în ce țară ai fi acum, criza costului vieții continuă, iar gospodăriile încearcă să facă reduceri acolo unde pot, dar pâinea nu este unul din acele alimente la care se poate face reducere, doar dacă nu vrei să mănânci neapărat, în ideea kilogramelor în plus.

Așa cum se știe, pâinea este cel mai elementar aliment de bază, dar dacă ne uităm în rafturi, putem spune că va ajunge, în curând, un adevărat lux.

Vezi și: Care este, de fapt, cea mai sănătoasă pâine. Detaliul de pe etichetă pe care mulți îl ignoră

La prețurile actuale, dacă tot dai un ban, măcar să ai parte și de produse de calitate, indiferent de ce produse am vorbi, dar mai ales când vine vorba de pâine.

Clienții gigantului german s-au obișnuit în a cumpăra produsele de panificație, marcă proprie, multe dintre ele fiind chiar gustoase.

Dar, cum nimic nu este perfect, se pare că nici produsele oferite de Lidl nu pea sunt, iar în anumite cazuri, cele mai bune și cele mai proaste alimente de marcă proprie Lidl au fost dezvăluite și evaluate chiar de cumpărători.

Britanicii nemulțumiți de calitatea unor produse ale discounterului

Potrivit unor cifre statistice, publicate relativ recent, un britanic cheltuiește în medie cu 25,10 lire sterline mai mult la supermarketurile Lidl, iar locuitorii Marii Britanii sunt cei mai predispuși să își depășească bugetul.

Acest lucru reiese dintr-un nou raport realizat de Ubamarket, care a analizat cât cheltuiesc britanicii pentru cumpărăturile săptămânale, care se ridicau în 2020, în plină pandemie, la 62,40 lire sterline.

Datele au mai relevat că, în ultimii ani, s-a înregistrat și o creștere a numărului de super cumpărători, cei care aleg cu grijă ce cumpără și de unde cumpără, pentru a obține cele mai bune produse la cele mai bune prețuri.

Vezi și: Ce conțin covrigii din Lidl, Kaufland și Mega Image. Detaliul pe care oamenii nu îl cunosc

Acest lucru a dus la o creștere a cererii pentru supermarketurile specializate în ”mărci proprii”, cum ar fi Lidl, care au câștigat peste 18 milioane de gospodării, tot în 2020.

Dar, același raport a mai scos la iveală faptul că 18 din gama de produse oferite de discounter, inclusiv marcă proprie, nu au fost pe gustul clienților saxoni, precum și prețul unora dintre ele.

Printre acestea și parte din produsele de panificație ale discounterului, iar mulți s-au întrebat, de fapt, din ce este făcută pâinea din Lidl?

Știi din ce este făcută pâinea din Lidl?

La această întrebre încercăm să răspundem, în baza unor studii de calitate realizate pe mai multe sortimente.

Așa cum s-a mai scris și cu alte ocazii, deși anumite produse ni se prezintă ca fiind naturale sau bio, realitatea ne-a dovedit contrariul, iar aceste detalii fac, în cele din urmă, diferența înrte a mânca sănătos și a mânca lucruri care ne pot afecta sănătatea.

Vezi și: Ce conţine pâinea din Lidl, Kaufland sau alte magazine, de fapt. Nu o să mai cumperi aşa ceva!

Așa cum spuneam, s-au făcut mai multe studii de calitate cu privire la ceea ce conține pâinea de Lidl, și nu numai, iar concluziile nu sunt prea îmbucurătoare când răspundem la întrebarea ”din ce este făcută pâinea din Lidl?

InfoCons a revenit cu o actualizare a cercetărilor efectuate de curând, raducând în discuție conținutul mare de E-uri, după cum urmează:

  • acidul ascorbic (E300) – descoperit la 60% dintre produsele studiate
  • acidul scorbic (E200) – descoperit la 48% dintre produsele studiate
  • propionat de calciu (E282) – descoperit la 40% dintre produsele studiate

Toate aceste elemente nu fac altceva decât să deterioreze sănătatea celor care consumă genul acesta de produse în timp. Așa că, mare atenție la ceea ce cumpărați.