Din ce este făcut pateul din supermarket. Mai mănânci după ce vei afla?

de: Stan Nicu
02 08. 2023

Pateul de ficat este un aliment foarte iubit de către români. Mulți preferă pateul de ficat de pui, alții pe cel de porc. De asemenea, când țin post, românii aleg să consume pateul vegetal. Acum s-a aflat din ce este făcut pateul din supermarket. Mai mănânci după ce vei afla?

Din ce este făcut pateul din magazine. Nu-l vei mai mânca după ce vei vedea ce conține

InfoCons a făcut un studiu prin care a analizat pateurile de ficat puse la vânzare. Concluziile la care s-a ajuns ar trebui să pună toți românii pe gânduri. Aceste produse conține foarte puțin ficat de porc și foarte multe E-uri.

Astfel, specialiștii InfoCons au investigat nu mai puțin de 40 de produse de acest tip din comerț și au constatat că 77,5% conțin în principal slănină.

Aproape toate pateurile de ficat de porc  au E-uri

De asemenea, 72,5% din produsele analizate au E-uri. Dintre produsele analizate 96,55% au nitrit de sodiu, iar 45% conțin apa ca ingredient principal.

De asemenea, un alt lucru extrem de îngrijorător este faptul că printre pateurile de porc verificate de InfoCons, unele conțin alte tipuri de carne. Astfel, din punct de vedere al ingredientului principal pateurile de ficat verificate conțin:

-45% au în compoziție prim ingredient apa,
-37,5% au în compoziție prim ingredient ficatul de porc,
-12,5% au în compoziție prim ingredient slănină,
-5% au în compoziție prim ingredient alt timp de carne.

Ce mai conține pateul de ficat de porc

De asemenea, din cele 40 de produse luate la puricat de InfoCons, 15% au fost găsite cu proteină animală din porc, slănină și șorici, 37,5% doar cu șorici și 25% doar cu proteină animală de porc.

Situația se complică când vine vorba de capitolul E-uri. Se pare că specialiștii au descoperit că: ”96,55% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250), 31,03% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120), 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan (E407), 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență trifosfați de sodiu (E451)”.

Supa la plic, foarte periculoasă. Ce conține

Situația este foarte îngrijorătoare, în contextul în care acești compuși sunt foarte periculoși pentru organismul uman.

Nu în ultimul rând, specialiștii de la InfoCons au mai descoperit și faptul că și supa la plic este foarte periculoasă pentru organismul uman. Oamenii care consumă acest aliment se expun unui consum uriaș de aditivi alimentari și sare.

Dintr-o supă la plic, 10% sunt E-uri nocive pentru organsim, iar sarea depășește cu 156% doza recomandată pentru o zi întreagă de către experții din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.