„Din 15 mai, avem două situaţii”. Ce schimbări anunță președintele Iohannis

„Din 15 mai, avem două situaţii”. Ce schimbări anunță președintele Iohannis

Din 15 mai, când în România se va încheia starea de urgență, sportivii își pot relua pregătirile, însă în condiții speciale. Președintele Klaus Iohannis a clarificat lucrurile în privința restricțiilor.

Ce schimbări anunță președintele Klaus Iohannis în privința sportului

După ce sportul a fost pus pe „hold” în starea de urgență, odată cu ieșirea din această fază, se pot relua antrenamentele, însă numai cu respectarea unor măsuri speciale. Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre două situații pe care le putem avea după 15 mai, referindu-se la sportivii de performanță și la cei amatori. România are sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a căror pregătire trebuie să continue, sunt echipe de fotbal care se pregătesc pentru reluarea campionatelor și exemplele pot continua. Lumea freamătă de nerăbdare, dar este și prudentă în același timp. Șeful statului vine cu precizări clare în privința sportivilor.

„Pentru sportivi avem două situaţii. Profesioniştii îşi pot relua cantonamentele, în condiţii speciale de igienă, de verificări medicale, însă competiţiile sportive în această primă etapă nu vor începe. Deci, repet, sportivii profesionişti îşi pot relua cantonamentele în condiţii foarte clar descrise, dar competiţiile sportive nu vor fi reluate, acum, în prima etapă.

Pentru sportivii amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, sport individual inclusiv dacă se foloseşte o bază sportivă, dar numai în aer liber. Deci, pentru amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar la sporturi individuale şi doar în aer liber. Iar dacă se foloseşte o bază sportivă, accesul în vestiar, acolo unde îşi schimbă echipamentul, nu este permis”, a declarat Klaus Iohannis.

„Din 15 mai, avem două situaţii”. Ce schimbări anunță președintele Iohannis Sursa foto: opiniagiurgiuveanului.ro
„Din 15 mai, avem două situaţii”. Ce schimbări anunță președintele Iohannis Sursa foto: opiniagiurgiuveanului.ro

Revine fotbalul în România

Din 15 mai, cluburile din Liga 1 și Liga 2 își vor relua antrenamentele, dar jucătorii vor fi testați înainte de a intra în cantonament.

„Trebuie să ne asigurăm că toți participanții la pregătire vor fi testați. Atât înainte de reluarea antrenamentelor, cât și la final. Va fi un regim destul de strict în modul în care vor servi masa, în modul în care vor fi folosite vestiarele, cum se vor desfășura antrenamentele. Din discuțiile avute cu FRF și LPF am înțeles că patru săptămâni sunt suficiente pentru pregătirea echipelor din Liga 1. Cred că putem lua data de 15 mai ca un reper pentru ieșirea din starea de urgență, dar trebuie să înțelegem că sănătatea publică este mai importantă decât orice”, a declarat Ionuț Stroe la Digi Sport.

„Fotbalul, în România, s-ar putea relua între 15 și finalul lunii iunie”, este de părere fostul internațional Ilie Dumitrescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI