Diferențele uriașe dintre femei și bărbați. Ce fac atunci când trec printr-o despărțire

Diferențele uriașe dintre femei și bărbați. Ce fac atunci când trec printr-o despărțire
Cum reacționează femeile și bărbații când trec printr-o despărțire

Atât femeile, cât și bărbații, suferă enorm în momentul în care se despart de un partener pe care l-au iubit sau pentru care încă mai au sentimente. Totuși, există câteva diferențe majore între ei atunci când vine vorba despre comportamentul adoptat după o separare.

Diferențele dintre femei și bărbați. Ce a anunțat un expert în relații

Taher Sonu, psiholog și expert în relații, face parte din noua emisiune ‘Căsătoriți pe nevăzute’ de la Pro TV. Acesta a vorbit despre despărțirile prin care trec oamenii, explicând că procesul de vindecare diferă, femeile și bărbații reacționând într-un mod total diferit.

„Relațiile formează adicții. Efectele unei despărțiri pot să fie comparabile cu efectele unei dependențe de drog. Creierul nostru percepe o pierdere, iar asta duce către o depresie, simțim că nimic nu mai are sens, că viața nu mai duce nicăieri.

Sunt lucruri pe care le putem face pentru a accelera procesul de vindecare. Bărbații și femeile reacționează diferit când se despart. Femeile, de mici, sunt învățate că este în regulă să își trăiască emoțiile interioare.

Bărbații au o imagine diferită despre ceea ce înseamnă să fii bărbat. Femeile mănâncă înghețată, plâng, iar bărbații ies cu prietenii lor, dar îi lovește adevărul.”, a spus Taher Sonu la Vorbește lumea.

Cum reacționează femeile și bărbații când trec printr-o despărțire

Totuși, expertul în relații a explicat că bărbații și femeile au parte de aceeași suferință în momentul în care se despart, chiar dacă reprezentantele sexului frumos trăiesc mai intens perioada dificilă, în timp ce bărbații trec mai greu peste ultima dezamăgire în dragoste.

„Procesul de vindecare poate să difere, însă suferința este cel puțin la fel. Există unele studii care ne arată că bărbații ar suferi mai mult decât femeile, deși femeile trăiesc mai intens suferința. (…)

În cazul în care decizia este definitivă, primul pas este să elimin orice formă de comunicare. Toată filozofia de genul ‘rămânem prieteni’ nu ajută. (…) Dacă vorbim de o relație la început, este bine să elimini complet comunicarea, nu este bine emoțional.”, a mai zis expertul.

Ce nu trebuie să faci după o despărțire

De asemenea, Taher Sonu i-a sfătuit pe toți să întrerupă orice comunicare cu fostul partener pentru ca acesta să nu sufere mai tare. Indicat ar fi și ca, imediat după o despărțire dureroasă, să nu se caute o nouă relație.

„Ca bărbat este sănătos să îi dau spațiul ăla, chiar dacă mă caută, să nu îi dau apă la moară, pentru că îi face rău. (…) Dacă încă tânjesc după relația din care am ieșit, nu este recomandat să intru în altă relație.

Atenție, nu înseamnă că nu trebuie să mă văd cu alte persoane, dar nu este sănătos să intru într-o altă relație. (…) Îmi dau seama că m-am vindecat în momentul în care acele emoții nu dau stări de regret când mă uit la poze.”, a adăugat Taher Sonu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI