Diferențele dintre tipurile de făină din magazinele românești. Care este procesată cel mai puțin
Care sunt diferențele dintre tipurile de făină din magazinele românești. Care este procesată cel mai puțin, de fapt. Poate că te-ai întrebat și tu ce fel de făină să alegi să pui în coșul de cumpărături. Pe pungile de făină este înscris un anumit cod, care ar putea să te ajute să faci alegerea potrivită.
Diferențele dintre tipurile de făină din magazinele românești
Diferențele dintre tipurile de făină din magazinele românești se pot sesiza dacă codul înscris pe pungi este descifrat. Alegerea poate fi decisivă pentru reușitele tale în bucătărie, motiv pentru care ar trebui să ții cont de el.
Însă nu te gândi că este vorba despre ceva prea complicat. Din punct de vedere nutritiv, cu cât făina este mai rafinată. mai procesată, mai slabă din punct de vedere nutritiv, cu atât codul de trei cifre de pe pachet este mai mic și tinde spre 000.
Care este făina cel mai puțin procesată
Astfel, cea mai puțin procesată făină de pe piața românească este făina 650. Ea e mai închisă la culoare și are un conținut mai înalt de proteine, necesare pentru a dezvolta glutenul. Făina 650 utilizează cel mai bine pâine, pizza și alte produse de panificație similare ca textură.
Următorul tip de făină este cea de tipul 550, considerată ideal pentru produse de patiserie, foietaje și blaturi de tartă. Apoi, făina 450, mai greu de găsit în majoritatea supermarketurilor, poate fi folosită la diverse preparate de patiserie, biscuiți, torturi și prăjituri.
Cea mai fină dintre aceste tipuri de făină este 000, dar tot ea este și cea mai rafinată. Acest tip de făină se pretează pentru deserturi fine și pufoase, creme și alte preparate delicate.
Faina 000 are cel mai mic conținut de proteine. Este bine de știut însă că pentru albirea tipurilor de făină 450 și 000 este folosit clorul. Dacă până acum nu cunoșteai aceste informații și nu știai nici cum să alegi făina preferată în funcție de preparatul pe care vrei să îl gătești, este e foarte probabil ca motivul pentru care unele preparate nu-ți ieșeau.
De ce să alternezi tipurile de făină consumate
De menționat, făina albă are și un conținut crescut de carbohidrați, motiv ar trebui folosită cumpătat și ar evitat consumul zilnic, pe termen lung. De aceea, mai poți încerca, din când în când, să o înlocuiești și cu una din migdale, quinoa sau chiar și o făină integrală, ca să asiguri diversitate în alimentație.