Diferențele dintre All-Inclusive și Ultra-All-Inclusive. Ce trebuie să știi înainte să mergi în vacanță

de: Cătălina Burghelea
06 08. 2022

Îți faci planuri de vacanță? Cu atâtea destinații la dispoziție, oferte, vouchere și reduceri, alegerea potrivită pare din ce în ce mai greu de făcut. Foarte mulți români optează pentru un sejur All-Inclusive sau Ultra-All-Inclusive, mai ales turiștii care preferă Turcia, renumită pentru astfel de servicii de calitate. Totuși, tu știi care sunt diferențele între cele două?

Ce trebuie să știi despre All-Inclusive și Ultra-All-Inclusive

Vara este sezonul concediilor, când agențiile de turism, companiile de croazieră şi hotelurile sunt luate cu asalt de lumea dornică de zile relaxante, departe de grijile cotidiene. În funcție de buget, românii aleg regim de masă demi-pensiune, All-Inclusive sau Ultra-All-Inclusive, acestea din urmă neînsemnând același lucru. Iată prin ce diferă una de alta.

Contrar a ceea ce vrea Turcia să evidențieze, conceptul All-Inclusive nu-i aparține, căci nu este invenția turcilor. Acesta a fost creat de belgianul Gérard Blitz, fondatorul Club Med, la sfârșitul anilor 1950, în Spania. Apoi s-a răspândit, la mijlocul anilor ’70, la toate companiile Club Med din Africa (Tunisia, Egipt și Caraibe). Ulterior, pachetul a devenit cunoscut în toată lumea.

Servicii în plus

Atunci când îți rezervi un sejur All-Inclusive, înseamnă că ai pensiune completă. Adică toate mesele principale, snacks-urile, băuturile răcoritoare şi alcoolice din timpul meselor, răcoritoarele şi gustările la pool bar sunt gratuite. De asemenea, în tarif este inclus accesul la piscină, şezlong, umbrelă şi prosop de plajă, spa & wellness.

UAI este un All-Inclusive îmbogățit. Altfel spus, pachetul oferă toate serviciile AI, la care se adaugă băuturile alcoolice şi nealcoolice de import, unele cocktailuri şi gustări între mese sau alte facilități ale hotelului (room-service 24h din 24h sau acces gratuit la mini bar).

Diferențe între AI și UAI

La All-Inclusive ai: mese de trei ori pe zi; cazare; plajă privată și piscine; băuturi alcoolice de producție locală și răcoritoare în orice cantitate. Ca servicii suplimentare: utilizarea infrastructurii sportive; utilizarea saunei; serviciu de babysitting; masaj.

Ultra-All-Inclusive îți oferă: mese de trei ori pe zi, cu o gamă largă de feluri de mâncare (până la 10 din fiecare fel), bucătărie internațională; gustări pe tot parcursul zilei în mini-restaurante, lângă piscină și pe plajă; o selecție bogată de deserturi pe tot parcursul zilei; băuturi alcoolice locale și importate în timpul zilei; băuturi nealcoolice, sucuri, apă în orice cantitate non-stop; mini-bar încărcat zilnic; alimente în cameră, plajă privată; piscine; sporturi de apă (nu toate). Servicii suplimentare: parc acvatic; teren de sport; club sportiv; sală de fitness; baie, saună, prosoape și șezlonguri pe plajă.