Diferențele dintre albirea dinților și implantul dentar. Explicațiile specialiștilor, de ce tratament ai nevoie

Diferențele dintre albirea dinților și implantul dentar. Explicațiile specialiștilor, de ce tratament ai nevoie
Albirea dinților și implantul dentar

Un zâmbet mai alb și mai strălucitor este una dintre principalele modalități prin care oamenii doresc să-și îmbunătățească dinții. Mulți oameni caută kituri de albire „do-it-yourself” sau chiar albire gratuită a dinților. Dar există întrebări cu privire la modul în care gelul de albire va afecta lucrările dentare existente. La ce rezultate vă puteți aștepta cu albirea gratuită a dinților dacă aveți implanturi dentare? O altă întrebare este legată de diferențele dintre albirea dinților și implantul dentar.

Albirea dinților și implantul dentar

Nu de puține ori, din varii motive, ne-am trezit că dinții noștri nu mai acea culoare albă, ca laptele. Norocul nostru că medicina dentară a evoluat, astfel descoperindu-se noi metode  de îngrijire și remediere a acestui gen de probleme, și anume albirea dinților.

Dar, se mai poate întâmpla, să aveți deja două implanturi dentare care sunt vizibile atunci când zâmbiți. Dacă vreți  să vă albiți dinții, specialiștii spun că nu este nicio problemă și implanturile dentare nu vor păți nimic.

„Puteți să vă albiți absolut toți dinții dacă aveți implanturi dentare. Singurul lucru nefericit este că albirea dinților funcționează doar pe structura dentară naturală. Asta înseamnă că dinții dvs. se vor albi, dar nu și coroana implantului.

Pentru ca dinții să se potrivească, va trebui să refaceți coroana implantului. Evident, acest lucru este un pic mai ușor dacă aveți o coroană de porțelan înșurubată, mai degrabă decât o coroană cimentată,.

Puteți înlocui oricare dintre ele. Este important să vă faceți mai întâi albirea dinților. În acest fel, atunci când dentistul estetician va crea coroana de porțelan, el sau ea va putea să o potrivească corect.”, spun specialiștii stomatologi.

Care sunt diferențele dintre albirea dinților și implantul dentar

Implantul dentar

În cazul implantului dentar, există diferențe majore, față de procesul de albire. În acest caz, coroanele pentru implanturi dentare sunt de obicei realizate din porțelan sau dintr-un alt material care este rezistent la culoare și nu răspunde la încercările de albire.

Implantul dentar utilizează un dinte artificial realizat din zirconiu sau porțelan. Aceste materiale nu sunt poroase ca dinții adevărați, astfel încât culoarea lor nu se schimbă.

Dacă încercați să vă albiți dinții, aceasta va funcționa doar pe dinții naturali, chiar dacă îi albiți în mod profesional. Coroanele sunt rezistente la pete, dar nu pot fi penetrate de gelul de albire.

Uneori, un laborator stomatologic poate schimba culoarea coroanelor, dar culoarea originală este coaptă. Așa că, chiar dacă poate fi schimbată, culoarea ar fi mai închisă, nu mai deschisă.

În funcție de poziția dinților naturali în raport cu coroanele implanturilor, albirea dinților poate să nu fie o problemă. Dacă implanturile sunt spre partea din spate a gurii, probabil că oamenii nu vor observa că dinții naturali sunt mult mai albi.

Este posibil să obțineți dinții atât de albi pe cât doriți, iar mai târziu să înlocuiți coroanele implanturilor pentru a le asorta.

Albirea dinților

De cealaltă parte, albirea dinților este procesul de albire a danturii până la punctul în care aceștia devin mai albi decât erau inițial, folosind agenți de albire precum peroxidul de hidrogen.

Chiar dacă termenii sunt adesea folosiți în mod interschimbabil, este important să cunoașteți diferența, deoarece vă va ajuta să luați o decizie bine informată dacă sunteți interesat să vă îmbunătățiți aspectul dinților.

Dacă sunteți interesat să vă albiți dinții, puteți face acest lucru fie la cabinetul stomatologic, fie din confortul casei. Dacă sunteți în căutarea celui mai bun rezultat, albirea dinților la dentist este cea mai bună opțiune, deoarece dentistul folosește o concentrație mai mare de agent de albire decât cea disponibilă în kiturile de acasă și finalizează procesul într-o singură vizită. De asemenea, efectele de albire a dinților durează mai mult atunci când o faceți la dentist.

Înainte de a începe procesul de albire

Vă puteți albi dinții dacă aveți implanturi dentare, dar numai dinții naturali se vor albi. Ar trebui să luați în considerare poziția dinților naturali în raport cu coroanele implanturilor. Coroanele implanturilor dentare nu se vor albi, iar înlocuirea lor pentru o culoare potrivită poate fi costisitoare.

Dacă ați primit un kit gratuit de albire a dinților, verificați conținutul gelului de albire. Cel mai frecvent agent de albire este peroxidul de carbamidă. Dacă gelul de albire conține un agent de albire diferit, cercetați-l pentru siguranță.

De asemenea, verificați online pentru a vedea ce spun alți utilizatori despre gelul din kitul de albire. Medicul dumneavoastră dentist vă poate oferi rezultate sigure și previzibile. Discutați cu el sau cu ea despre modul în care albirea dinților poate fi făcută la prețuri accesibile pentru dumneavoastră.

Urmăriți Playtech.ro și pe