Diferența dintre deodorant și antiperspirant. Ce să știi înainte să faci o alegere

Diferența dintre deodorant și antiperspirant. Ce să știi înainte să faci o alegere
Diferența dintre deodorant și antiperspirant. Unul este produs cosmetic, altul medicamentos. Pe care trebuie să îl alegi.

Sunt două produse utilizate la scară largă atât de către bărbați, cât și de către femei. Deși multe persoane le folosesc pentru a obține același rezultat, ele nu au fost fabricate pentru aceleași scopuri. Te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre deodorant și antiperspirant? Unul este produs cosmetic, în timp ce celălalt este considerat a fi medicament. Află în rândurile de mai jos când trebuie să le folosești.

Diferența dintre deodorant și antiperspirant

Și tu ai folosit deodorantul în loc antiperspirantului, și invers? Ei bine, acest obicei nu este deloc unul benefic pentru organismul uman. Deodorantul și antiperspirantul sunt două produse care acționează în mod diferit pentru a reduce mirosul corporal. Specialiștii le-au clasificat în două categorii: cea a produselor cosmetice și cea a medicamentelor.

Ce au în comun cele două produse este reducerea mirosului neplăcut al corpului. Totuși, ele acționează în mod diferit. Deodorantul este considerat a fi un produs cosmetic. Acesta are ca scop curățarea sau înfrumusețarea corpului. În schimb, antiperspirantul este un produs medicamentos, care previne anumite afecțiuni ce afectează structura organismului.

Când folosești deodorant, acesta acționează în mod diferit asupra pielii, în comparație cu antiperspirantul. Deodorantul crește aciditatea pielii pentru a reduce mirosul neplăcut. Antiperspirantul are ca scop reducerea nivelului de transpirație al corpului.

Află în rândurile de mai jos mai multe detalii despre felul în care acționează cele două produse asupra corpului tău, pentru a elimina mirosurile urâte. Cunoscând aceste aspecte, poți să alegi produsul pe care îl consideri potrivit pentru tine.

Ce trebuie să știi despre produsele anti-transpirație

Specialiștii din domeniul sănătății au venit cu mai multe explicații despre diferențele dintre deodorant și antiperspirant. Nu orice persoană poate folosi orice produs. Acestea pot să influențeze nivelul de transpirație al corpului, afectând implicit calitatea vieții omului.

Un deodorant oferă două forme de protecție împotriva mirosului corporal. Prima, prin proprietățile antimicrobiene ce reduc numărul de bacterii. A doua, prin intermediul parfumului care maschează mirosul neplăcut.

Un antiperspirant acționează diferit de un deodorant. Acesta blochează glandele ecrine ale corpului, responsabile de producerea transpirației. Acest lucru se întâmplă prin intermediul unui ingredient din produs, care este fabricat pe bază de aluminiu. Mulți au început să evite produsele pe bază de aluminiu, preferând variante naturale ale produselor.

Citește și: Soluția ieftină care previne petele de transpirație. Ce trebuie să presari peste haine înainte de a le călca

Transpirația este un proces perfect natural și normal al corpului tău. Chiar dacă poți trece cu vederea aspectul vizual al transpirației, mirosul poate fi stânjenitor. Poți să îl maschezi, optând pentru produsul pe care îl consideri potrivit pentru sănătatea și organismul tău.