Când e bine, de fapt, să te dai cu deodorant: noi studii arată că ai trăit într-o minciună până acum

Când e bine, de fapt, să te dai cu deodorant: noi studii arată că ai trăit într-o minciună până acum

Încă din adolescență, când majoritatea oamenilor încep să folosească intens produse de igienă corporală, obiceiul de a te da cu deodorant e practicat dimineața, odată cu rutina de îmbrăcare și spălare pe dinți. Ei bine, e complet greșit.

Știu că simți că tot Universul tău e dat peste cap, dar noi studii scot la iveală faptul că oamenii ce se dau dimineața cu deodorant, de fapt, greșesc.

Oricât de mult ne-am fi obișnuit noi să facem lucru sau oricât de natural și firesc ni se pare ca el să aibă loc dimineața, să ascultăm, totuși, noile argumente științifice.

Conform celor mai recente cercetări, deodorantul trebuie aplicat seara, înainte de a merge la somn, nu dimineața când ne trezim și ne pregătim să mergem la serviciu sau la școală.

Ca o clarificare, regula aplicării deodorantelor noaptea e valabilă pentru acelea care au caracter antiperspirant (Funcția deodorantului fără antiperspirant este de a ucide sau de a masca bacteriile care provoacă mirosuri, nu de a vă ajuta să transpirați mai puțin).

Antiperspirantul, pe de altă parte, este conceput pentru a bloca porii temporar, a diminua cantitatea de transpirație eliminată de tine, menținându-ți axilele uscate (și astfel inhibând dezvoltarea bacteriilor care cauzează mirosuri neplăcute specifice).

De ce nu e bine să te dai cu deodorant dimineața

Deci, de ce este mai eficient să aplici un deodorant antiperspirant noaptea? E simplu. Dacă ești mai puțin activ (dormi), temperatura corpului scade, ceea ce îți permite să transpiri mai puțin. Această lipsă de umiditate permite corpului tău să absoarbă mai ușor ingredientul activ din majoritatea antiperspiranților – aluminiul – așa cum a explicat Dr. David Pariser, președintele Academiei Americane de Dermatologie.

Prin urmare, eficientizezi aplicarea deodorantului antiperspirant, dacă îl folosești seara, înainte de a merge la culcare.

Peste noapte, pielea ta va avea mai mult timp pentru a absorbi antiperspirantul, făcându – l mai eficient decât dacă l-ai aplica dimineața, după ce ți-ai face duș și ai alerga să prinzi metroul sau autobuzul.

Citește și: