Dieta japoneză, explicată. Secrete din țara în care oamenii trăiesc mult și bine

Dieta japoneză, explicată. Secrete din țara în care oamenii trăiesc mult și bine
Dieta japoneză. Ce alimente consumă japonezii?

Dacă ne gândim cum arată femeile și bărbații din Japonia, aceasta este dieta supremă. Aceștia mănâncă în porții reduse ca și mărime. Cu toate acestea, au toți nutrienții necesari. În acest fel, organismul funcționează corespunzător. Un avantaj al mâncării japoneze este că nu trebuie neapărat să o gătești pentru a te bucura pe deplin de ea.

Tot ce trebuie să faci este să mănânci mai multe legume, fructe și pește. Porțiile ar trebui să fie mici și să le consumi încet. De asemenea, adaugă în alimentația ta alimente sănătoase, precum tofu și orez. Sunt alimente foarte consumate de către japonezi. Dieta japoneză promite pierderea a 3 kilograme în 3 zile. Iată despre ce este vorba în această dietă.

Beneficiile dietei japoneze

Datorită alimentației pe care japonezii o adoptă, sunt mai sănătoși și trăiesc mai mult față de alte popoare ale lumii. Speranță lor medie de viață este de 75 de ani, indiferent de sex. De asemenea, duc o viață ferite de boli specifice bătrâneții, de boli cronice. Rata obezității este foarte scăzută la japonezi. Doar 3%, față de francezi care au o rată de obezitate de 11%. Americanii stau mai prost la acest capitol, rata obezității fiind de 32%.

Cât de simplu este să urmezi dieta japoneză?

Urmând o astfel de dietă, vei mânca mai încet, deci mai puțin, ceea ce reprezintă un avantaj pentru silueta ta. Conform unor statistici, japonezii consumă cu 25% mai puține calorii față de americani. Dacă reduci numărul de calorii cu doar 8% în fiecare zi, riscul de a suferi de tulburări de circulație sau boli de inimă scade considerabil.

Renunțarea la calorii nu este foarte greu de suportat, atât timp cât o faci treptat și într-un anumit mod. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești alimentele concentrate, procesate și cu prea multe zaharuri. Sunt multe alterative la dulciurile nesănătoase. Ar trebuie să înlocuiești ciocolata și prăjiturile au alimente precum fructe, legume și supe pe bază de paste.

Porțiile contează foarte mult

În caz că nu știați, japonezii servesc mâncarea în platouri sau castroane și farfurii separate. Nu pe un singur platou mare, ca majoritatea oamenilor. Prin urmare, dacă ajungi să mănânci în cantități mai mici la fiecare masă, vei ajunge să scapi de kilogramele nedorite. Atunci când primim porții mai mare de mâncare, le mâncăm în întregime, fie că ne este foame sau nu.

Orezul și legumele, alimente de bază

Dieta japoneză include cantități destul de mari pe parcursul unei zile, aproape la fiecare masă în unele cazuri. Se servește chiar și la masa de dimineață. Japonezii mănâncă de șase ori mai mult orez față de un european. Orezul reprezintă o sursă de carbohidrați complecși și îți va oferi o senzație de sațietate pentru o perioadă destul de îndelungată. De asemenea, orezul este și slab în calorii. Încearcă să servești orezul la fel ca și japonezii. Aceștia îl mănâncă fără ulei sau unt.

Legumele stau la baza mâncărurilor japoneze, fiind unul dintre alimentele preferate de aceștia. Aceștia preferă să consume legumele cu diferite sosuri. Le gătesc în mai multe feluri, fierte în sos, în aburi, fripte sau prăjite. Toate aceste modalități de preparare păstrează calitățile nutritive ale legumelor. De asemenea, japonezii consumă cantități mici de carne roșie.

Deserturi din fructe

De cele mai multe ori, deserturile japonezilor constau în salate de fructe. Ea diferă în funcție de sezon. De cele mai multe ori conține fructe asortate, decojite și mărunțite. De asemenea, în cadrul oricărei mesei, mai consumă și un pahar de ceai verde.