Dieta care îți prelungește viața. Descoperirea incredibilă a cercetătorilor

Dieta care îți prelungește viața. Descoperirea incredibilă a cercetătorilor
Dieta care iti prelungeste viata

În funcție de moștenirea genetică pe care ai primit-o, organismul tău ar putea fi destinat unui viitor lung și sănătos, iar tu să ai parte de o viață lungă, prosperă, lipsită de probleme de sănătate. Desigur, soarta ta nu este gravată în piatră, așadat stilul de viață pe care-l adopți este foarte important. Iată ce dietă îți poate prelungi viața.

Cum ne afectează viața alimentele pe care le consumăm

Probabil nu știai faptul că dieta pe care o urmez și felul în care mănânci îți pot afecta sănătatea pe termen lung și ar putea determina cât de mult ai putea trăi.

Gerontologul Valter Longo de la Universitatea din California de Sud din SUA este convins că există o formulă optimă pentru post și dietă care ne-ar putea oferi cele mai bune șanse de a ne maximiza durata de viață.

Pentru a afla cum ar putea arăta această formulă, Longo și colegul său, Rozalyn Anderson, specialist la Universitatea din Wisconsin au explorat literatura despre longevitate și nutriție într-o varietate de viețuitoare, relaționând totul cu propria noastră specie.

„Am explorat legătura dintre nutrienți, post, gene și longevitate la speciile cu viață scurtă și am conectat aceste legături la studii clinice și epidemiologice la primate și oameni – inclusiv centenarii”, a declarat Longo, potrivit Science Alert.

Desigur, nu toată lumea are același stil de viață, nu toți pot consuma aceleași alimente și nu avem toți aceleași gusturi. De aceea este foarte important să știi care sunt micile trucuri care te ajută să îți prelungești viața.

Persoanele trecute de 65 de ani au nevoie de mai multe proteine

De exemplu, persoanele ce trec de vârsta de 65 de ani au nevoie să consume mai multe proteine, pentru ca organismul lor să poată crește masa corporală, aflată în continuă scădere, proces cauzat de trecerea timpului.

Lucrul cu un furnizor de servicii medicale este cea mai bună modalitate de a adapta aceste nevoi la anumite persoane.

Dar o industrie a sănătății trebuie să fie informată de un consens științific cu privire la specificul unei diete bune, care este ceva împovărat de controverse și dezbateri.

Studiul lui Longo și Anderson asupra literaturii existente își propune să ofere o bază solidă pentru cercetările în curs de desfășurare în domeniul dietelor de longevitate.

Acest subiect ar putea oferi specialiștilor din domeniul sănătății o dietă bazată pe dovezi, care ar putea ajuta oamenii să trăiască mult mai mult.

Potrivit cercetărilor americani mai sus menționați, printre cele mai recomandate alimente sunt legumele, fructele, laptele sau ciocolata neagră, pentru un stil de viață sănătos.

„O mulțime de leguminoase, cereale integrale și legume; ceva pește; fără carne roșie sau carne procesată și carne albă foarte scăzută; zahăr scăzut și cereale rafinate; niveluri bune de nuci și ulei de măsline și puțină ciocolată neagră.”, a completat gerontologul Valter Longo, pentru sursa citată.