Dieta cardiologilor, explicată. Cine a inventat-o și ce eforturi presupune
Din ce în ce mai multă lume adoptă un stil de viață sănătos. În funcție de persoană, faptul pentru care au luat o astfel de decizie, diferă. Orientarea spre un stil de viață sănătos are doar beneficii asupra organismului din punct de vedere al sănătății, dar și al un efect pozitiv asupra stării de bine. Având o alimentație bine pusă la punct, vom avea mai multă energie atât dimineața, cât și pe parcursul zilei. Acest lucru se datorează tuturor nutrienților luați din alimente sănătoase și bine alese. Majoritatea fac acest pas alegând să țină o dietă.
Ce înseamnă o dietă sănătoasă?
O dietă sănătoasă înseamnă să mâncăm o varietate de alimente în anumite proporții. Este foarte important să avem grijă la cantitate și la proporțiile mâncărurilor atunci când le consumăm. De asemenea, hidratarea este un factor principal. Toate aceste lucruri vor duce la un stil de viață sănătos și la menținerea greutății corporale ideale.
De asemenea, o dietă ar trebuie să ne ofere caloriile necesare pentru a avea energie pe tot parcursul zilei. Aceste calorii provin din alimentele alese și din băuturile consumate. Toate acestea, oferă echilibrul energetic necesar. Caloriile necesare organismului diferă în funcție de persoană. Atunci când calculăm caloriile, ar trebuie să luăm în calcul vârsta, sexul, înălțimea, greutatea și stilul de viață. Cu cât stilul de viață este mai activ, cu atât vom avea nevoie de un număr mai mare de calorii.
Pot exista sfaturi conflictuale, o mulțime de diete diferite. Există multe informații înșelătoare ce vă promite scăderea unui anumit număr de kilograme într-un timp cât mai scurt. Ei bine, de cele mai multe ori, acest lucru nu este adevărat. Dietele își fac treaba, o să scăpați de kilogramele nedorite, dar nu pot fi susținute un timp îndelungat. De asemenea, ar trebuie să vă alegeți o dietă în funcție de programul vostru și de preferințele alimentare.
Dieta cardiologilor
Dieta cardiologilor este una dintre cele mai populare diete la nivel mondial în acest moment. În mod normal, aceasta dietă nu este foarte lungă, doar 15 zile. De asemenea, se fac două zile de pauză între perioadele de cinci zile în care se ține cura.
Această dietă a fost creată de un medic cardiolog din Miami. Cura are rezultate foarte bune, combătând obezitatea. Dieta mai este recomandată și pentru persoanele ce au probleme cu sistemul circulator. De asemenea, este recomandată și pentru persoanele ce au un stil de viață sedentar. Totuși, nu este indicată tuturor. Înainte de a luat decizia de a urma această dietă, ar fi bine să vizitați un medic și să faceți un set de analize. Un nutriționist vă poate da câteva sfaturi valoroase, de asemenea.
Meniul dietei cardiologilor
Ziua 1
Prânz: un ou fiert, o portocală, 200 ml iaurt
Cină: două ouă fierte, două roșii, salată sau jumătate de castravete, două felii de pâine prăjită
Ziua 2
Prânz: 200 ml de iaurt și o portocală
Cină: 125g de carne fiartă, o roșie, o portocală și o ceașcă de ceai fără zahăr
Ziua 3
Prânz: 200 ml de iaurt și o porție mică de salată, un ou fiert
Cină: 125g de carne fiartă, o portocală, o felie de pâine prăjită, o cană cu ceai fără zahăr
Ziua 4
Prânz: o roșie, o felie de pâine prăjită, 125g de brânză
Cină: 125g de carne fiartă, două roșii, o felie de pâine prăjită, un măr
Ziua 5
Prânz: o roșie, o felie de pâine prăjită, 200g de carne sau pește
Cină: morcovi fierți sau mazăre fiartă, jumătate de kilogram de cartofi fierți