26 mai 2019 | 19:14

Mircea Badea, mesaj dur despre votul în diaspora: ”Exaltări cretine!”

Știri generale
Mircea Badea, mesaj dur despre votul în diaspora: ”Exaltări cretine!”
Dacă vrei să votezi și pentru alegerile europarlamentare și pentru referendum, trebuie să primești trei buletine de vot

Pe rețelele sociale circulă imagini în care se pot observa cozi interminabile la secțiile de votare unde pot vota românii din diaspora.

Mulți dau vina pe proasta organizare din secțiile de votare. Astfel, s-ar putea ajunge  la situația în care unii alegători să nu mai aibă timp să-și exprime dreptul de vot până la închiderea urnelor, la ora 21:00.

Totuși, Mircea Badea susține că nu există probleme la secțiile de votare din diaspora și că toate acestea sunt doar niște manipulări, potrivit realitatea.net. Realizatorul TV crede că aceasta ar fi o manipulare venită din partea PNL, preocupați de faptul că Alianța USR-PLUS ar putea câștiga mai multe voturi.

Tot acesta susține că nici prezența la urne din diaspora nu este la fel de mare precum pare.

„Observ multe exaltări cretine gen „prezenţă uriaşă”. Nu e deloc uriaşă. E fix comparabilă cu aia din decembrie 2016. Hai să vedem la 21.00 ce prezenţă a fost exact şi hai să vedem după numărătoare şi redistribuiri cine ce scor a avut”

Mircea Badea, realizator TV

Alegerile europarlamentare din diaspora

În multe orașe din Europa s-au format cozi alcătuite din români care vor să aleagă reprezentanții pentru Parlamentul European.

Mai multe partide, USR PLUS, PMP și PNL, au solicitat Biroului Central Electoral să prelungească programul secțiilor de votare din diaspora pentru ca un număr cât mai mare de români să poată vota, potrivit Mediafax. Și Florentina  Vasilățeanu, președintele Biroului Electoral pentru Secţiile de Vot din Străinătate a cerut același lucru BEC.

Totuși, Biroul Electoral Central s-a pronunțat în acest sens și a respins solicitările acestora. A anunțat că nu va prelungi programul de vot. Secțiile din diaspora se vor închide la fel ca cele din România, la ora locală 21:00.

Există posibilitatea ca nu toți românii din străinătate să poată ajunge să voteze pentru alegerile europarlamentare și referendum.

Parteneri
E doliu în lumea întreagă. Unul dintre cei mai mari sportivi de pe Glob a murit
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Schimbare majoră pentru toți bugetarii. Nu mai au voie să facă asta
EVZ.ro
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews
Ungaria cumpără România bucată cu bucată. Ungurii dau lovitura. Se întâmplă în câteva luni
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
A ÎNCEPUT RĂZBOIUL! Alertă la NIVEL MONDIAL. Au lansat INVAZIA TERESTRĂ
Mediaflux
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cine a câștigat prima imunitate din Malaezia. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro